PIO + Zdravstveno

tehnicko pitanje, ako vam ostane dug iz 2025 da li se to idalje placa na racun koji je naveden za 2025 godinu?
Da li ti racuni su i dalje aktivni i dalje?

Evo jedne zanimljivosti proslogodisnje u vezio pio i zdravstvenog.

Od kako sam usao u pdv ( proslo godinu dana) utvrdili su mi svojstvo osiguranika redovno me zaduzuju i svaki mesec placam doprinose.

A zdravstvenu knjizicu jos uvek ne mogu da overim, jer me neka gospodja u Mitrovici jos uvek nije unela u centralni sistem.

Od kako sam usao u pdv ( proslo godinu dana) utvrdili su mi svojstvo osiguranika redovno me zaduzuju i svaki mesec placam doprinose.

A zdravstvenu knjizicu jos uvek ne mogu da overim, jer me neka gospodja u Mitrovici jos uvek nije unela u centralni sistem.
Sasvim realan scenario kod njih.
A tek sto se tice vaznosti i odrzavanja zdravstvene u toku godine-to je tek neka vrsta njihove umetnosti.

Да ли си платио ретроактивно доприносе за ПИО и здравствено, спомињао си да су ти рекли да ћеш морати?

Nisam, isao sam tada kada je stiglo resenje i dogovorim se sa njima iz poreske da me ne zaduzuju do kraja godine. I da se javim ponovo u decembru.

Javim se ja u decembru i lepo mi nacelnica objasni. Trenutno su imali sastanka i doneli su odluku da ne zaduzuju neki odredjeni vremenski period jer se javljaju dugovi ljudima od po 3-4 miliona, i da svi podnose zalbu na resenja poreske osim mene koji sam se zalio i na resenje pio fionda.

I zena mi objasni da taj staz od 8 godina ce me uvek cekati tu, ne moze ga niko obrisati,ne mogu ga izbeci nikako. Oni kad rese ponovo da zaduzuju ( mogu da pocnu za mesec, 6 meseci, godinu itd..) da ce mi to stici. U krajnjem slucaju ako se to otegne pa zaborave da me zaduze, docekace me prilikom odlaska u penziju.

Radi se od dugu od 1054000 za 8 godina staza.

I njen mi je savet ako vec imam pare da to resim i ne mislim o tome.

E sad sta se desilo jos, ova mucenica iz pio fonda me nije ubacila u centralni sistem i poreska nema na osnovu cega da uradi zaduzenje, tako da kad sam resio da platim ne mogu jer me poreska ne vidi... a da ja idem i da ih pozurujem da me zaduzem kako bi im platio 10k evra ne pada mi na pamet.

Uglavnom dug mi se ne vodi nigde dok ne stigne zvanicno poresko resenje i tada imam rok 15 dana da platim bez kamate ili da dogovaram reprogram.

Nazad
Vrh