Otvarnje Poljoprivredne apoteke !

Učlanjen(a)
10 Feb 2011
Poruka
202
Postovani forumasi!

Otvaram temu otvaranja poljoprivredne apoteke pa me zanima sta je potrebno za istu ima li neko iskustva ako ima neka ga podeli.:osmeh:::novac::

Treba ti za početak par novih cipela za vađenje kojekakvih uverenja i dozvola.
Zatim ti trebaju debeli živci i valjan knjigovođa.
I naravno, dobar kapital za početak.

Koliko kesa bi mi trebalo za pocetak otprilike da me zakrpi i ono sto je bitno moram li imati zastitara u stalnom odnosu ili ako prodajem koncetrat i ostale stvari bez zastitnih sredstava da li tad mogu bez njega da to oformim.

Zaštitar treba ako imaš nameru da prodaješ herbicide.
Glavna zarada je uglavnom i na herbicidima i veštačkom đubrivu. Stočna hrana je manje-više prošlost poljoapoteka, osim hrana za kućne ljubimce.

da bi drzao poljoprivrednu apoteku moras imati srednju poljoprivrednu skolu a da bi prodaovao hemiju moras zavrsiti poljo.fakultet odsek zastita bilja ili stalno zaposlenog iz te struke.... koliko novca treba za pocetak je relativna stvar....treba da se povezes sa proizvodjacima stocne hrane i semenske robe sto ti je osnovno ili da se povezes sa par firmi specijalizovanih za snabdevanje poljo apoteka pa preko njih da nabavljas ove dve osnovne stvari i sve sitnice bez kojih se ne moze zamisliti poljo apoteka-najloni,plastikarija,humus,bastenski pribor,sitne alatke i jos milion sitnica...

Ma ni koncetrat ni semenska roba mi ne bi bili problem, ta hemija mi je problem ako bih pocinjao. Sada su kao dozvolili da sa visom u Prokuplju mozes da drzis hemiju nesto su ponovo menjali, znam jednog kome su prvo zabranili sa tom istom visom a sad su mu opet dali da prodaje tu hemiju., ko ce to u ovoj zemlji znati!

Zahvaljjem @ Branku i Mladenu sto su dali polazne osnove na ovu temu !

Poslednja izmena:
Pre deset godina sam otvarao poljoprivrednu apoteku i mislim da se nije mnogo toga promenilo do sada. Trebaju ti rešenja ministarstva trgovine i poljoprivrede i min. rada o ispunjavanju uslova za obavljenje delatnosti. Da bi prodavao semensku robu i stocnu hranu treba tebi ili prijavljenom radniku srednja poljoprivredna škola a za prodaju zaštitnih sredestava fakultet-zaštita bilja i sl. Za gore spomenuta rešenja moraš prijaviti i platiti izlazak inspekcijama itd. Ako te još šta interesuje slobodno pitaj. Ne znam šta si planirao prodavati i koje uslove ispunjavaš ali moj lični savet ti je da to kreneš u februaru - pred sezonu.

Nazad
Vrh