Okopavanje / freziranje voćaka

oktopod

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
4 Nov 2010
Poruka
6.507
Lokacija
Beograd
OK, hvala, vidim da ima i lukovica i običnih cvetova, uglavnom su sve neke papratske takoreći :)

Probaću neven, posadio sam ga oko nekoliko drveta pa ću videti, sledeće proleće ću posaditi neke ovde navedene, sad mi je malo i kasno a i efekat je slab jer još malo pa evo ga rod :D
 
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
4
Lokacija
Kucura
Momci imam jedno pitanje. Imam mali vocnjak u basti od nekih 15 stabala, mesovitog voca. Kajsija, Visnja, Jabuka, Kruska i Gunja. Posto sam posadio travu na toj povrsini zanima me dali to smeta vockama?
 

VladimirGM

Član
Učlanjen(a)
28 Jun 2011
Poruka
63
Lokacija
Gornji Milanovac
Evo i mene po savet. Imam na površini od oko 25 ari posađeno 330 stabala vilijamovke. 150 su na sejancu (3.5x2.5) i 180 na dunji ma+kaluđerka (3.5x1.5). Zanima me čime je najbolje da radim međurednu obradu (lično volim da je zatravljeno između redova) a čime oko stabla. Od mehanizacije koju bih mogao koristiti u voćnjaku imam 539 i tanjirače. Razmišljao sam pošto nemam puno površine da uzmem motokopačicu npr http://www.husqvarna.com/rs/landowner/products/cultivators/t85hx/ ili nešto slično za oko stabla, a da za međurednu obradu napravim tarup ili rotacionu kosačicu. Zemlja je prilično dobra (rastresita, nema smonice) i ima blagi nagib.
 

Nada i vera

Član
Učlanjen(a)
5 Jun 2018
Poruka
34
Lokacija
Raska
Na temi odavno niko nije pisao, a mene interesuje sledece...Imam baste pokraj kuce u kojima se nalazi voce...izmedju ostalog voca i nekoliko velikih tresanja...Moj otac je prethodnih dana preriljao bastu a danas je dosao i do samih tresanja i skroz do samih stabala riljem preriljao tlo...Mama i ja mu kazemo da to moze biti opasno, povredice koren riljem...ali ne slusa...Ko je tu u pravu ? Sme li se riljem do samog stabla tresnje ici ?
 
Vrh