Obuka za korišćenje pesticida

Nije loše samo da smo mi malo bolji. Sve će se svesti na plaćanje takse 3k dindži a onda opet idemo na crno, ispod ruke, ispod žita, prskaj, polivaj.... Na kraju ništa ni od bezbednosti ni od EU ali dobro nema veze, zezamo se.

Mom poznaniku su u poljoprivrednoj stanici rekli da će svako gazdinstvo morati da ima položen ispit, bez obzira što su na istoj adresi.
Ako je tako biće nezgodno za fiktivna gazdinstva...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Da li se zna da li je potrebna obuka i za nas koji smo zavrsili Poljoprivredni faks i polozili predmet Fitofarmaciju, a nosioci smo PG-a?

Mom poznaniku su u poljoprivrednoj stanici rekli da će svako gazdinstvo morati da ima položen ispit, bez obzira što su na istoj adresi.

Ko ce da mi zabrani da zovnem komsiju na rakiju i da mi poprska..
Cista glupost do sad sam znao da prskam a sad ne znam.....
Neka kontrolisu proizvode i koji ne prolazi ne moze se prodati ....
A ne ovako .
Sta cemo da radimo ako prskanje ne uspe ,ako padne kisa i spere depozit.... da ne pricam o tome da koncentracije koje su dozvoljene vise ne mogu da obave posao pa i sami zastitari dizu koncentracije za 30 do 50 posto
Jednostavno ne treba da dopustimo ovo sto su naumili a ne da trcimo i da se prijavljujemo za predavanja pre od komsije

Neće oni nikome ograničiti kupovinu herbicida,što više kupiš to je bolje za državu!

Ko ce da mi zabrani da zovnem komsiju na rakiju i da mi poprska..

Niko tebi verovatno neće zabraniti da zoveš komšiju da ti poprska, ali on ti onda mora "dati papir" da je on poprskao i naravno da je on odgovoran za uslugu.... Plaćanje usluge preko računa.... I naravno najvažniji deo svega plaćanje državi njenog dela od 20%.... 😂

Ne znam čemu frka oko obuke,pa neće pričati o atomskoj fizici,nego o onom o čemu svi već znamo.
Jedino je šupački što se to naplaćuje.

Poslednja izmena:
Svodi se na taksu 3000 puta 300000 RPG-ova... Lepa cifra. Hrvatska već primenjuje ovu igranku pa im se ponekad vrate mandarine sa granice zbog viška hemije...

Za neke ljude koje znam mislim da je cak obuka dobrodosla, mozda se malo opamete. Bezveze je sto se placa, ali sve se generalno placa sto ne bi i ovo. Meni ce jedino biti problem kao i kod dosta ljudi koje znam u okolini sto nisu parcele koje radimo u zakupu ubacene u eagrar. Ima dosta sitnih parcela, mnogo vlasnika pa dosta ljudi ukljucujuci i mene nije jurila da uzima ugovore pa cak ni zbog subvencija. Ja radim 52ha, 15 u vlasnistvu 37 u zakupu od 29 vlasnika, pa bi mi bila nocna mora da sa svim tim ljudima pravim ugovor, pola njih zivi ili van zemlje ili u drugim gradovima, ako ogranice da mozes da kupis hemiju samo za povrsinu koju imas u egraru bice cupavo.

Sto bi bio problem za fiktivna gazdinstva kad njima ni ne treba hemija

Svi bi hteli ono sto njima odgovara, a ako obradju zemlju ne mora da se deli na svakoga u kuci, i na gazdinstva u pdv i ona druga i na mlade i stare, muske i zenske pa se samo prisljamci kako kome odgovara, ako znas razliku izmedju licemerja i pravog postenja

Nazad
Vrh