Novi član

delicdem

Novajlija
Učlanjen(a)
30 Jul 2017
Poruka
2
Pozdrav svima,
ja sam Miladin Delić i imam plan da zasadim malinjak na 1 hektar u Kalesiji a to je izmedju Tuzle i Zvornika na pola puta.
Već izvesno vreme informišem se o malinjaku na razne načine pa sam tako došao i ovde kod vas. Prezadovoljan sam količinom korisnih informacija kao i ozbiljnošću sa kojom članovi pristupaju raznim temama. Samo mogu da konstatujem da je ovo jedan vrlo ozbiljan klub.
Što se tiče mog malinjaka u pokušaju prikupio sam ogroman broj informacija i prilično dobro teoretski razradio taktiku i strategiju realizacije istog. Parcela mi je blagog nagiba zapad-istok sa padom od zapada ka istoku i dužine oko 170m i širine 80m gde sam ja planirao da postavim 28 redova dužine 150m, znači ukupno 4200 metara zasada. Zemlja je predata na analizu u Beograd i čekaju se rezultati da bi se pristupilo pripremi zemljišta. Imam obezbodjenog stajskog djubriva u dovoljnim količinama. Medjutim prisutna je večita dilema koju sortu izabrati. POLKA ili VILAMET? Teoretski ima dosta stvari i za i protiv POLKE, obzirom da je to relativno nova sorta. Voleo bih prikupiti praktična iskustva i raspitati se o nekim stvarima koje mi nisu jasne kod nje. Sa druge strane VILAMET je standard i tu ne bi trebalo biti promašaja. Eto za početak toliko, mada bih ja mogao još pisati nadugačko i naširoko o mojim teoretski saznanjima i planiranim radovima ali ne bih da budem baš odmah toliko naporan:osmeh:.
Još jedanput srdačan pozdrav svima koji ovo čitaju.

Pozdrav Miladine i dobro došao na poljoinfo forum. Što se tiče odluke za sortu vidi koja se lakše može prodati.

Što nenađeš od informacija na forumu pitaj.

Jedno pitanje za članove iz BiH.
Interesuje me gde se sa računom mogu kupiti kvalitetne sadnice vilameta i koja im je realna cena, kao i način konkurisanja za subvencije od države.
Ja sam našao u oglasima sadnice u Bugojnu ali mi je cena malo visoka 0.65km+pdv, to je skoro 50 dinara. Računao sam da mi za ovu dužinu 4200 metara treba oko 15000 sadnica.
I takodje bih molio kontakt sa nekim iz udruženja "VILAMET" iz Bratunca, Milića ili Vlasenice.
Pozz

Nazad
Vrh