Nov u pčelarenju

Marko Jankovic1

Novajlija
Učlanjen(a)
21 Avg 2017
Poruka
7
Pozdrav svima. Od skoro sam počeo malo da se bavim pčelama, imam par košnica i med samo za potrebe moje porodice. Kako će dalje ići, videću. Nadam se da ću ovde čuti dosta korisnih stvari i da možda nekom i pomognem na isti način.

Pozdrav marko i dobro došao na poljoinfo forum. Koji tip košnica imaš ?

Хвала.
Pozdrav marko i dobro došao na poljoinfo forum. Koji tip košnica imaš ?
Не могу тачно да кажем који је тип кошница али састоји се из два већа дела и трећи део који се ставља на врх и служи за храњење пчела и сипање мравље киселине.
Пошто сам апсолутни почетник, човек који ми је донео кошнице каже да би пчеле морале да се хране шећерним сирупом, а ја бих вас питао да ли је могуће не хранити их на овај начин, односно да када се мед узима од пчела да се не покупи све, већ само део меда, а са остатком који остане у кошници да се хране пчеле?
Поздрав!

Za proizvodnju emda je neophodno prihranjivanje šećernim sirupom. Naravno da se ne kupi sve, ostavlja joj se oko18 kg. Uglavnom vidi malo šta se piše u delu o pčelarenju na forumu.

18кг по кошници или? Звучи ми пуно...
Ја користим мед за своје потребе, па ми није потребна некаква масовна производња меда. Можете ли ми дати неки користа линк на ову тему?

Ta količina se ostavlja okvirno, ali one neće sve pojesti tokom zime. Što je hladnija zima to manje potoše meda.

Što se tiče linkova ima ih dosta, ali bi bilo najbolje da se posavetuješ direktno sa nekim pčelarom.

Ta količina se ostavlja okvirno, ali one neće sve pojesti tokom zime. Što je hladnija zima to manje potoše meda.

Što se tiče linkova ima ih dosta, ali bi bilo najbolje da se posavetuješ direktno sa nekim pčelarom.
Зар ви нисте пчелари? Да сам хтео да се посаветујем, не бих ни долазио на форум. Посаветоваћу се ја али бих овде да уђем у основне ствари.
Можете ли ми рећи када се последњи пут мед купи из кошнице, у ком месецу пре зиме?

Mi smo oduzimali med najkasnije u avgustu, s tim što je to bilo obično jedno oduzimanje, eventualno dva puta godišnje. Ređe se dešavalo da i posle avgustovskog oduzimanja još jednom oduzimamo med

Mladi kolega pcelar,prvo da pozelim dobrodoslicu na forum,drugo da kazem da postoji odeljak Pcelarstvo na forumu sa raznim temama vezanih za pcelarstvo i ukoliko te nesto zanima u vezi istoe teme da pises u tom odeljku ovako u odeljku za predstavljanje clanova izgleda kao da se otvara nova tema. Jos jednom pozdrav i dobro dosao na poljoinfo

Nazad
Vrh