Nikad ovako !

Žao mi je, ali od toga nema ništa....
I ako se nađe ko je, samo ćeš ući u dublju psihozu ....
Meni su junicu od godinu dana i 2 visoko steone krave zaklali i meso prodali....
Mačka "komšija" upucao u oko, nije čak ni osuđen, dogovorio se s "Tužilaštvom" i platio po dogovoru o "oportunitetu"....
Nema ni prava ni pravde, osim ako je sam ne kreiraš i uzmeš u ruke, MOJ JE DEFINITIVNI STAV !!!!!!!

Kakvi smo to ljudi....
Iskreno meni cela ova priča deluje sumnjivo. Pogotovo plakanje i poređenje konja sa sinom. Rekao bih da čovek ima sina što tek onda nije na mestu da poredi to što su mu ubili konja sa ubistvom sina jbt!!!

Mislim da iza ove priča ima sigurno više slojeva.
Da sam ja detektiv na slučaju ispitao bih da li ovaj čovek ima neke zamerke ili razloga da bi mu neko ovako nešto uradio iz osvete.
Gde se taj konj kretao i da li je možda bio agresivan?

Kažem neke stvari mi se ovde ne poklapaju. Nije tek tako prići konju i ubosti ga nožem. Odrasli konj i te kako može da se brani i pitanje kako bi prošao čovek koji bi prišao i obo ga nožem.

Koliko sam ja iz njegove priče , "pohvatao konce", konj je bio u begstvu, po ko zna koji put, višestruki povratnik po tom pitanju...
Da li je nekome smetao, dabome da jeste , ALI TO NIJE RAZLOG DA UBIJAŠ !!!!
Životinja nije kriva nikada, nego držalac i vlasnik životinje !!!!
U pravu je kad veli da ubicu treba tražiti među (ne)ljudima koji imaju sličnu vrstu životinja, jer moraš poznavati anatomiju specifične vrste, konj, da bi na takav jedan način ga usmrtio....

Gledao sam jedan prilog gde su pustali zivotinje (vise od 10) namerno da setaju po okolini i pri tome imali podrsku drzave za drzanje tih zivotinja. Naravno da su zivotinje pravile stetu na njivama, ali ni jedna zivotinja nije bila povredjena. Ko zna koja je prica iza ovog postupka ili tamo stvarno zive zli ljudi...

Стари, људи, су говорили"како сејеш, тако и жањеш"! Свака медаља има две стране па треба увек обе стране "погледати" (саслушати)!

Procentualno, najteži zločini se dešavaju zbog novca i ljubomore... Mada ima i psihopata među nama, možda je to u pitanju? Ovde mislim da je reč o nekoj vrsti osvete prema nesavesnom vlasniku. Na šta bi ličilo da svi imamo krupne životinje u vlasništvu i da se one slobodno šetaju izvan našeg poseda?

Koliko sam ja iz njegove priče , "pohvatao konce", konj je bio u begstvu, po ko zna koji put, višestruki povratnik po tom pitanju...
Da li je nekome smetao, dabome da jeste , ALI TO NIJE RAZLOG DA UBIJAŠ !!!!
Životinja nije kriva nikada, nego držalac i vlasnik životinje !!!!
U pravu je kad veli da ubicu treba tražiti među (ne)ljudima koji imaju sličnu vrstu životinja, jer moraš poznavati anatomiju specifične vrste, konj, da bi na takav jedan način ga usmrtio....
Naravno ne krvim konja već je očigledno bilo do greške vlasnika ako je konj konstanto bežao i verovatno pravi neke štete jer mi je teško da poverujem da bi ga neko tek tako ubio.

E sad si mi dao ideju kad si rekao da je neko ko je poznavao anatomiju životinje. Svakako. Pa retko ko bi tek tako prišao nepoznatom konju, a kamoli ubo ga nožem bez straha.
Šta mi pada na pamet što ne znam da li je tačno ili ne, ali deluje da je ubica takođe vlasnik konja. E sad čisto sumnjam da je motiv samo ljubomora jer još neko ima konje.
Pada mi na pamet da je osumnjičeni možda ima kobile u teranju koje je hteo da oplodi kvalitetnom ... (čime sa već to radi :)?
E sad naš... (ovaj put nesretan Šarac) poteran prirodom i najverovatnije podučen prethodnim iskustvima. Besan što će kobile opet da mu oždrebe neželjenog "Šarca" rešio da uzme stvari u svoje ruke.

Da li je preterao? Jeste! Ali ako se već više puta žalio vlasniku i nadležnima i ovaj ništa nije preduzeo. Šta reći?
Jedino ako je nesretno "Šarac" uštrojen. U tom slučaju moja teorija pad u vodu.

Nazad
Vrh