milan11
Član
Lomio sam markir vise puta na kukuruznoj, jbga zavrsim bez njega ko ce se vracati kuci.. Sa 4 reda lako je ispratiti i bez njega, posle par hektara vec znas tacno gde treba da ide tocak u odnosu na poslednju posejanu vrstu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, potreban je internet za sve ove navigacije što mi koristimo, od Trimble, kineza i ovih što sami pravimo, i bez toga nema RTK, tako da preciznost bude +-30 cm, što nije za auto pilot, ali ima opcija da se RTK prenosi radio vezom, na manjoj udaljenosti, tipa do 10km, onda moraš imati svoju bazu i to povezati radio vezom, i opet, ta radio veza bi trebala da je u vidnom polju, tako da ako si u brdovitom terenu, jedina opcija da imaš mobilnu bazu, koju nosiš sa sobom, postaviš na ivici njive i radiš.Imao sam zelju da se malo detaljnije upustim u istrazivanje navigacija i autopilota ali da dan traje 48 sati bilo bi malo.. Koju preciznost te kineske navigacije koje spominjete imaju u predelima gde nema internet dometa ? Ako se ne varam za RTK korekciju je potreban pristup internetu ?
Zadnji dan sejanja pšenice sam radio bez navigacije. Ostala na claasu, a žurio sam i nisam imao vremena da prebacujem. Taj dan sam sejao tako bez markira. Od gore tek proprnulo, pa gde prodje sejalica ostane mokro i lepo se vidi razlika. Sejalica 3 metra i nema problema oko sastava...Знам дечка 27 год отишао да сеје Жито и пукне му црево цилиндра за маркир.Зове он маторог и каже му то овај каже терај без маркира каже овај не знампсује матори...Треба научити ту децу да осете и муку мало лако се на добро навићи.
Kolege su objasnije sve sto se tice benefita rada sa navigacijom.Ko koristi autopilot, da li bi hteo da napise koliko mu se povecala produktivnost u danu, ili satu, kako kog? Koliko uspe da vise ostarta, ili poseje sa autopilotom, u odnosu na pre?
imam ja, prilicno zadovoljan, uzeo u Agrocesli,izuzetni za saradnju od prodavaca do servisera...Da li ima neko Sveaverken navigaciju, kako su se pokazale?
skoro identicna, ali sam mnogo bolje uslove dobio za kupovinu Sveaverken navigacije...Ona mu dodje skoro ista ko fydinamic?
Jedina stvar u poljoprivredi koja prati cenu naših proizvoda.Trenutno navigacija i nije tako skupa stvar kao pre par godina, u odnosu na ostale mašine u poljoprivredi koje su otisle u nedogled sa cenama...
Послато са SM-A525F помоћу Тапатока