Motorne testere

Ako sam dobro razumio baca varnicu tek kad otkači tu žicu u suprotnom ne baca. Odgledao sam pola ovog videa, tamo kaže može da upali bez te žice i onda da ugasi tako što začepi dovod vazduha

Ako imaš varnicu kad otkačiš ovu žicu za paljenje/gašenje onda ti je problem u prekidaču za paljenje/gašenje ili je ta žica oštećena pa spaja na masu i onda neće da upali. Otkači tu žicu i onda upali motorku, da je ugasiš možeš prekinuti dovod vazduha
Nisam imao vremena ovih dana da se bakcem sa njom. Kako je ovaj majstor objasnio ne bi trebalo da ima varnicu kada se otkaci zica.

Probao sam da je upalim sa otkacenom zicom sa paljenja. Nece ni da se javi.
Džabe mu varnica...
Ne mora da upali ako ima varnicu..
Stara mešavina + oslabljena elektronika (varnica), ili svećica koja je "probila", slabija kompresija (potrošenost cilindra, klipa i karika), upaliće "na gurku", bite hilfe, gur-gur.... 😂
Možda... 😃
Ali, zašto neće da upali, a ima varnicu , baš se čudim ? 😂
Mesavina je sveza, svecica nova. Svaki savet je dobrodoso.

Nisam imao vremena ovih dana da se bakcem sa njom. Kako je ovaj majstor objasnio ne bi trebalo da ima varnicu kada se otkaci zica.

Probao sam da je upalim sa otkacenom zicom sa paljenja. Nece ni da se javi.

Mesavina je sveza, svecica nova. Svaki savet je dobrodoso.
Koji majstor? Jel iz videa? Sa mojim razumevanjem engleskog u videu kaže da treba da ima varnicu kad otkačiš tu žicu tj ako je taj generator koji stvara visok napon i varnicu ispravan (on ga zove ignition coil u videu). Elektro sam struke i koliko razumem ta žica ide do prekidača i ako je prekidač u OFF položaju onda je sistem uzemljen tj ta žica ili izvod od ignition coil je spojena na masu i prekida struju do svećice, možeš vući koliko hoćeš neće upaliti. Ako je žica otkačena a sistem ispravan može upaliti ali nemože ugasiti. Da li ti imaš ili nemaš varnicu kad otkačiš tu žicu? Ako imaš otkači žicu i stavi prekidač u ON jer prekidač reguliše i položaj leptira karburatora. Ako upališ jedino na taj način jedino je možeš ugasiti ako joj zagušiš dovod vazduha jer je ta žica otkačena i nemožeš spojiti na masu taj izvod sistema paljenja i neće se ugasiti. Ovu su samo moja naklapanja ako grešim nek me neko ispravi.

Koji majstor? Jel iz videa? Sa mojim razumevanjem engleskog u videu kaže da treba da ima varnicu kad otkačiš tu žicu tj ako je taj generator koji stvara visok napon i varnicu ispravan (on ga zove ignition coil u videu).
Da upravo to kaže i lepo si objasnio šta radi ta žica. A taj "generator" se kod nas zove bobina Miljenko. :).

Naš drugar Miksan uvek ima neke čudne problem za koje se mi ubijemo da mu rešimo ovde, a oni sve neki čudni i nekako se menjaju i evoluiraju iz posta u post. Kao i ova čudesna varnica koje te ima te nema... :)

Ima varnicu i sa zakacenom i sa otkacenom zicom.

Ni da se javi.
Može biti svašta miksane ili struja da ne valja. Baca varnicu, ali opet može da ne valja. Ili nešto oko karburatora (jel si probao da zameniš membrane?) Ili eventualno da negde vuče falš vazduh. Četvrto teško može biti.

Ja se oko moje Villager zezao pa odustao. Tj. nisam odusta nego čekam da nađem neki karburator za koji znam da je dobar pa da probam. Promenio membrane, upali radi na leru malo i ugasi se. To hoće kad u sistemu ima više goriva nego što treba. Probao da malo čačkam plovak (dobro tehnički nije plovak) i posle čačkanja još gore, neće da upali uopšte. Imam neki karb na drugoj testeri ali nisam siguran ni dal pasuje ni dal radi pa se razmišljam dal da se bakćem s tim ili ne.

Za to vreme ja sam kupi štilovku i više ne razmišljam al će pali neće pali. Mala, MS 180 prede ko mače. Sa ovom Villager sam se napatio. Nikad nije ni radila kako valja. Uvek je teško palila, gas nikako ne mogu da uštelujem H i L jer je stalno menjala H u toku rada. Lance se stalno otpušta posle jako malo rada. Ulje je curili stalno. Čak i kad sam zamenio pumpu. Tako da nemam baš volje da se zezam oko nje. Aj dobro bi mi došla ponekad jer ima taj mač duži.

Hvala Dušan, znači bobina pogledaću baš princip rada. Ja imam sličan problem sa stihl 017, znači stara testera prošla bogaoca, neće da upali nema šanse kad je hladna. Jedini način da je upalim je da sipam oko pola čepa (od obične boce) mešavine u karburator. Znači ima problem da povuče gorivo u karburator, posle toga radi ali kad se zagrije zna da se ugasi u leru tj postaje sve manje i manje reaktivna na gas što se više zagreva pa stalno moram pomalo da držim gas da se ne bi ugasila. Možda je filter goriva

Da upravo to kaže i lepo si objasnio šta radi ta žica. A taj "generator" se kod nas zove bobina Miljenko. :).

Naš drugar Miksan uvek ima neke čudne problem za koje se mi ubijemo da mu rešimo ovde, a oni sve neki čudni i nekako se menjaju i evoluiraju iz posta u post. Kao i ova čudesna varnica koje te ima te nema... :)

Može biti svašta miksane ili struja da ne valja. Baca varnicu, ali opet može da ne valja. Ili nešto oko karburatora (jel si probao da zameniš membrane?) Ili eventualno da negde vuče falš vazduh. Četvrto teško može biti.

Ja se oko moje Villager zezao pa odustao. Tj. nisam odusta nego čekam da nađem neki karburator za koji znam da je dobar pa da probam. Promenio membrane, upali radi na leru malo i ugasi se. To hoće kad u sistemu ima više goriva nego što treba. Probao da malo čačkam plovak (dobro tehnički nije plovak) i posle čačkanja još gore, neće da upali uopšte. Imam neki karb na drugoj testeri ali nisam siguran ni dal pasuje ni dal radi pa se razmišljam dal da se bakćem s tim ili ne.

Za to vreme ja sam kupi štilovku i više ne razmišljam al će pali neće pali. Mala, MS 180 prede ko mače. Sa ovom Villager sam se napatio. Nikad nije ni radila kako valja. Uvek je teško palila, gas nikako ne mogu da uštelujem H i L jer je stalno menjala H u toku rada. Lance se stalno otpušta posle jako malo rada. Ulje je curili stalno. Čak i kad sam zamenio pumpu. Tako da nemam baš volje da se zezam oko nje. Aj dobro bi mi došla ponekad jer ima taj mač duži.
Ma znam da se zove bobina, obicno svaki kvar oko oba testera resim sam.

Sa ovim se ubi. Prvo je ranije pocelo samo da se gasi kada se malo duze radi sa njim.
Uzmem kupim nove membrano u stilu narucio uvek uzimam orginal delove.

Zamenio nastelovao karburator. Radilo i lepo sve dok se duze malo ne barata njime.

Tako ga ostavio nije glavno testere u kuci.

Uzeo da ocistim ajd reko da ga upalim, nece.
Otvarao karb sve lepo stoji, membrane mekane.

Probao i malo spricom da uspricam direktno mesvinu da vidim da li je do karburatora. Nista ni da zadimi ni da se javi.

Jedino ako je losa struja sve zivo sam probao.

Кад ручно оштрите ланац дали истом турпијом оштрите и кад је нов и кад је поједен мало?Или како се троши већи пречник турпије?

Истом турпијом увијек. Већа турпија само иде дубље и слаби чланак на ланцу, овако се до краја задржава ости облик зуба као кад је био нов.
Турпију годинама користим у комбинацији са држачем и јако је тешко зајебати ланац ако се бар мало пази.

Али мора кад је ланац при крају равном турпијом да се скину зуби и каљак,скоро сам стари ланац наоштрио турпијом 2мм већом могу ти рећи да ради одлично

Nazad
Vrh