Motorne testere

Nije uzrok svakog "kvar" karburatora, membrane...
Pokušao sam 2 karburatora da sredim, jedan sam delimično uspeo, ali samo delimično, i na kraju kupim onaj iz PRC za 750 dinara...
Radi savršeno, danas sam baš sekao drva tom testerom sa PRC "zamenskim" karburatorom.....

Nije uzrok svakog "kvar" karburatora, membrane...
Pokušao sam 2 karburatora da sredim, jedan sam delimično uspeo, ali samo delimično, i na kraju kupim onaj iz PRC za 750 dinara...
Radi savršeno, danas sam baš sekao drva tom testerom sa PRC "zamenskim" karburatorom.....
Добио од рођака Poulon 2250, стајала пар година, иначе радила пре тога само пар дана. Црева за гориво и филтер ваздуха се претворили у прах...тражио по нету црева и наиђем на Алију комплет црева, карбуратор, дихтунзи, филтери за 810дин!🤣 Чекам да стигне па да кренем у сређивање. Иначе је механички била исправна.

Pozdrav ljudi.
Imam problem sa husqvarnom 61 sa startovanjem dok je "vruć" motor. Naime,startovanje na početku sa hladnim motorom je bez problema prvi trzaj sa sauhom a kasnije bez sauha i upali bez problema i radi kao sat,na leru prede kao mačka...izuzetno miran rad,ali nakon istrošenog rezervoara i pauze od desetak minuta ide vrlo težak start. Pokušavam naravno bez sauha (vruć je motor) neće da upali,nakon poprilično trzaja malo upali ali ne prihvata gas nego se ugasi. Pokušavam i sa sauhom i bez sauha ali na jedvite jade upali.
E sad...prije nego počnem rastavljanje interesuje me je li neko imao sličan problem?
Moram napomenuti da sam je skoro kompletnu remontovao(i prešao granicu isplativosti ali ne žalim jer su druge stvari u pitanju),zamijenjeni cilindar,klip,karika,bobina,membrane karburatora...i još ihaha. Nijesam jedino zamijenio elektroniku? ,kod 61 su dvije komponente ili kako li se već zovu bobina i elektronika valjda.

Tad kad posle par pokusaja nece da upali skini svecicu i pogledaj dali je mokra ili suva, ako je suva onda je do karburatora ako je mokra onda je do struje i pogledaj dali baca varnicu ali ja mislim da je do karburatora

Tad kad posle par pokusaja nece da upali skini svecicu i pogledaj dali je mokra ili suva, ako je suva onda je do karburatora ako je mokra onda je do struje i pogledaj dali baca varnicu ali ja mislim da je do karburatora
Da, naravno,mislio sam i ja da krenem tim redosledom nego sad zadnji put kad mi se to desilo nemah puno vremena,a sve nešto sam sumnjao na elektroniku da nije do nje. U svakom slučaju hvali ti puno

Da, naravno,mislio sam i ja da krenem tim redosledom nego sad zadnji put kad mi se to desilo nemah puno vremena,a sve nešto sam sumnjao na elektroniku da nije do nje. U svakom slučaju hvali ti puno
Možda i jeste, Hoće tako da se manifestuje. Vidi što kaže Barbula dal je svećica mokra pa ćeš bliže znati. Druga stvar koja može ovako da se manifestuje jeste falš vazduh.

Nazad
Vrh