mirmar

mirmar

Član
Učlanjen(a)
17 Maj 2010
Poruka
31
:DVec neko vreme pratimo suprug i ja ovaj forum pa smo resili da se pridruzimo. Trenutno zivimo u Beogradu ali planiramo da se preselimo na selo i pocnemo da se bavimo poljoprivredom. Ako sve bude uredu oticicemo na kosmaj i baviti se stocarstvom. Posto nikad ranije nismo ziveli na selu i nikad se nismo bavili poljoprivredom, sada prikupljamo sto je vise informacija. Neko teoretsko znanje imamo, moj muz daleko vise nego ja, sa obzirom da je on vet. tehnicar po struci, mada se nije bavio njome... Studirali smo stocarstvo dve godine, ali nismo zavrsili..... I to bi bilo to o nama.... Nadam se da necemo imati previse glupih pitanja.... :sta:

Pozdrav svima :ppozdrav:

Odg: Pozdrav svima

Lepo predstavljanje.
Upravo za ovakve stvari, koje su vama potrebne, Poljoinfo forum i postoji.

Evo mene opet posle duzeg vremena.... Preselili se jesmo ali ne na kosmaj (da se primetiti) i od stocarstva nema ni govora. Ne zato sto smo odustali ili se predomislili nego zato sto su nam svi (roditelji) najblaze receno okrenuli ledja! Kad je trebalo da se odlucimo za selidbu onda su svi na sav glas navijali da se preselimo, a onda... Prodaju imovinu gde smo mi ziveli i kao: to je nase treba nama a vi se snadjite... Jedva iskukasmo ovu kucicu u Ralji i sad... Ajde da probamo da sa nekim vocem bar malo stanemo na noge... Cenim da tu ima relativno malo ulaganja da se bar nesto pokrene.... izvinjavam se ako sam malo skrenula sa teme...cisto da me ne shvate neozbiljno oni koje sam pre godinu dana (naivna..) pitala nesto u vezi stocarstva...

dobrodosli :ppozdrav:
neznam sa kojom povrsinom zemljista raspolazete i da li imate druge izvore prihoda, ali ako je u pitanju neka manja povrsina - okucnica - mozda bi bilo dobro da se okrenete povrtarstvu, na taj nacin bi obezbedili izvor hrane za sebe, a i visak bi mogli da plasirate

ne zaboravite da od podizanja zasada vocnjaka treba bar 3 god da prodje da bi ste dosli do roda

Trenutno imamo 20ari, imamo neki kao vocnjak ima oko 20 stabala, mislim da su uglavnom sljiva i jabuka i napravili smo mali povrtnjak oko 5 ari ili manje za sopstvene potrebe. Planiram da ogradim jedan deo da tu pustim kokice, mislila sam da ogradim vocnjak i tu pustim neku ovcu, ako je to uopste moguce. Takodje sam mislila da napravim mali kako god da se zove, za svinje tj. jednu krmacu od koje bi deo prasica utovila za nas a deo prodala. jedan deo smo mislili da stavimo mali plastenik pa mozda nesto za prodaju .... Imam i lozu ono kao odrina i uz ogradu a mislila sam i to da prosirim... Ma imam puno zamisli ali "vremena" nemam (ako me razumete). Postoji mogucnost da dokupimo jos 10ari uz nas plac i tu sam mislila da napravim vocnjak. Dali su mi na forumu predlog da dok cekam da stasa vocnjak u medjuredovima zasadim jagodu...Ne znam.. Ako imate neki predlog rado cu ga poslusati.
U svakom slucaju hvala!

Nazad
Vrh