Malinar na pocetku

Lentic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
1.507
Zdravo svima sada cu se ukratko predstaviti.
Zovem se Milan Lentic imam 18 godina, zivim u Tularima selo udaljeno od Uba nekih 20 km ili od Valjeva 35.
Sada se bavim poljoprivredom uz oca, ali smo ove jeseni posadili 0,2h maline polke, a od 2015 godine smo krenuli da se bavimo pcelarenjem tako da smo planirali da spojimo malinarstvo i pcelarenje kako bi se medjusobno dopunjala ta dva posla.
Dosta sam citao o malini ali ipak ne moze sve tako lako da se zapamti tako da sam se uclanio ovde kako bi iskusnije kolege pruzile neke savete.

Ako neko moze da mi kaze sopstvena iskustva bio bih mu zahvalan?
Nadam se da je za pocetak dovoljno kasnije kroz pisanje nadam se da cemo se jos bolje upoznati.:osmeh:

Poslednja izmena:
Dobrodošao na forum... ... Imas li uslove za navodnjavanje?

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока

Dobrodošao na forum... ... Imas li uslove za navodnjavanje?

Imam, vec sam nabavio sistem kap po kap sve je spremno samo da mi kolege daju savet u koje vreme otprilike treba postaviti taj sistem.
Samo jos ne znam koja bi djubriva prvo na prolece trebalo da bacim?

Zavisi od toga kakvog ti je sastava zemljište na kojem ti je malinjak... Da ne bi bilo bacanje napamet trebao bi odraditi analizu zemljišta da tačno znaš koja bi ti đubriva odgovarala..takodje ako imaš uslova za stajsko djubrivo... Što se tiče postavljanja može se postaviti kad otopli da bude spremno kad zatreba al to sve ovisi o tome kakva bude bila godina

Hvala za link sada sam procitao. Procitao sam takodje temu Polka i u toku sam citanja teme Radovi u malinjaku od februara do juna i primetio sam da svi preporucuju djubre 8:16:24 smatram da zemljiste nije isto kod svih njih pa i da ono moze na vise vrsta zemljista.

Pozdrav Milane i dobro došao na poljoinfo forum.

Nazad
Vrh