malina polana

Srna74

Novajlija
Učlanjen(a)
18 Okt 2015
Poruka
6
Pozdrav svima !
Zovem se Goran inace sam iz Sapca i kao apsolutni pocetnik imam u planu da se bavim uzgojem maline polana a mozda i neke druge sorte ali o tom potom :)
Nov sam na forumu i tek upoznajem pravila, pa mi nemojte zameriti ako napravim neku gresku. Tu ste vi stari forumasi pa me ispravite i pomozite da sve brze savladam.
Hvala !

Pozdrav Gorane i dobro došao na poljoinfo forum.

Hvala Novii admine :)

- - - - - - - - - -

po forumima inace i na ovom sam dosta citao o malini polana. Ono sto sam iz citanja saznao sigurno nije dovoljno. Imam u planu da ove godine posadim 500 sadnica polane. Mnogima ce ova cifra biti smesna ali ne bih da se finansijski zalecem u nepoznato, a i nije poenta samo malinu posaditi i otici, nego treba dobro da se radi oko nje. Njiva na kojoj nameravam da je posadim se nalazi u Pocerskom Dobricu ( selo blizu planine Cer) logicno :) Imam dobar zaliv jer polana "trazi" vodu, i ima dosta otkupnih mesta u okolini. Vremena se menjaju sto na politickom sto na meteoroloskom planu. Onda neke nasumicne price o otkupnim cenama, placanju radne snage verujte ljudi mene je sve to dobro zbunilo. Ali bez obzira na sve ne odustajem od sadnje ove godine ! Svaki savet oko polane pocevsi od pripreme zemljista, sadnje, djubrenja, prihrane, kap po kap...itd svaki savet mi je dobro dosao.

Nazad
Vrh