Lavanda ili neven?

Sneki.1

Novajlija
Učlanjen(a)
15 Sep 2012
Poruka
3
Dobar dan svim forumašima.
Ja sam Snežana, iz Niša, lekar po profesiji. Potpuni sam autsajder, kako u oblasti poljoprivrede, tako isto i sa učestvovanjem na bilo kom forumu. Odnedavno sam čula da je postalo aktuelno uzgajanje lavande i nevena u našoj zemlji. Kako posedujem jednu njivu od 1 ha na 30-ak km od Niša, u brdskom kraju ( moj otac je kupio pre dvadest godina), na kojoj meštani uzgajaju pšenicu i kukuruz, a u zamenu daju svinjče od oko 70-100kg ( preko 100 kg doplaćujemo svaki kilogram), i kako su svinje često sa ehinokokozom ( nije opasna u tom obliku za ljude, ali je meso takvih svinja neukusno), a redovno sa više masti nego mesa, želela bih da tu njivu "aktiviram" u mali porodični biznis. Naravno, gotovo da nemam nikakve predstave o angažmanu, investicijama i svemu ostalom što uz to ide. Sva moja iskustva vezana su za malo dvorište koje imam u Nišu( od pre 6 godina), i u kojem negujem uglavnom saksijsko cveće.
Ako neko ima želju da me usmeri na literaturu ili prenese lična iskustva bilo bi super. :sta::ppozdrav:

Dobro došla Snežo :ppozdrav: za tvoje interesovanje,na forumu postoji tema lekovito bilje,potraži je i pročitaj :cvetic: naći ćeš sve što te interesuje,a i sagovornike,koji će te posavetovati i pomoći,pozdrav :osmeh:

Nazad
Vrh