Kvalitet priključnih mašina domaćih proizvođača

stapavica

Član
Učlanjen(a)
19 Jun 2010
Poruka
50
Želim da pokrenem diskusiju o kvaletitu pruključnih mašina koje proizvodi naša mala privreda

Ja kupio jesenas nosenu tanjiracu TARA 26 i zadovoljan sam kako je odradila prvu sezonu. Vidi se da je materijal dobrog kvaliteta, naravno uvek moze bolje ali je ok. Videcemo kakva ce biti u buducnosti, ljudi koji je imaju su mi rekli samo podmazivanje s vremena na vreme i moze da traje mnogo dugo.

Ima svačega. Ima i onih koji drže bar neki kvalitet ali ima i onih koji prave teški bofl .Problem je i to što se malo seljaka razume u mašinstvo .a znam i neke privatnikkoji kupuju materijal po otpadima .Onda možete zamisliti kakaj je to kvalitet .Mada mnogo seljaka traži jefinu mašinu a teškoje za jeftine pare kupiti kvalitetnu robu .

znam i neke privatnikkoji kupuju materijal po otpadima .Onda možete zamisliti kakaj je to kvalitet
Pa gledaj, to već povlači neku drugu raspravu. Imao sam prilike da vidim neke cevi novije proizvodnje kako ne mogu nikako ni da prismrde kvalitetu materijala starije proizvodnje iako su im fizičke dimenzije identične. Nekad je lakše naći na otpadu kvalitetan materijal nego poručiti nov.

• Like
Reagovanja: aca
Kako da neko zna da je neki materijal u kvalitetu i koja mu je oznaka ako kupuje na otpadu kao obično gvožđe .Ja sam mašinac i malo se razumem u to .Ipak ja nebi voleo da mi neko proda raonik od materijala koji je kupio na otpadu .

Neki ljudi kvrckaju i po zvuku odredju priblizno kvalitet , Ja to ne mogu bas da rangiram mnogo ali ga ipak kvrcnem pa ako zuvuci kao tepsija ne uzimam :haha:

Ma najgore što ja radim kod takvog i znam od čega prave . Eh da prave od gibnja bilo bi super ,ma prave od onajobičnije pločevine a ne samo to ima još mnogo tog .Od kvaliteta ležajeva preko materijala za klinove za drljče onda klinova z hidrauliku ma to nema veze sa materijalom u kvalitetu

Da se ne lažemo, svi vidimo kvalitet novog materijala koji izlazi iz valjaonica i livnica. Dosta je porozno, nepovoljnog sadržaja i puno puta ne odgovara onome za čega se predstavlja.
Primera radi - kad sečeš kao da novogodišnju prskalicu pripališ.

Nazad
Vrh