Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa napisi...
Elem ukratko, fora sa placanjem carine za neki alat ili el. uredjaj (npr. telefon) koji je ispod 70e (a za sta ne bi trebalo da se plati carina) jeste u tome sto carina prati sve posiljke iz Kine (i dr. delova sveta) ka Srbiji... A mi ne bi bili mi kada ne bi pokusali da preje*emo sistem... Pa su tako neki pokusali da poruce 10-20...50 kojecega, ali rasporedjujuci ih na vise adresa i gradova (bratu od tetke, stricu, babi po mami/tati, itd...) I to tako mozda jeste prolazilo u pocetku (radio sam i sam tako nesto)hehehe
NO, nisu ni oni glupi, pa su onda tako uveli praksu da prate sve to, a jbga, meni posiljke prodju i stignu bez carine, a ona npr. kolega Nebojsa moderator poruci isto sto i ja, pa kad ovi vide misle da je "to ono sto je vec stizalo" i onda ga odrape i za carinu i za otpakivanje/zapakivanje...
Znam, recicete da ima toliko ponudjaca tamo... Da, ali ako pogledate, uglavnom svi vrte sve u krug... I uglavnom su stacionirani u par gradova u Kini odakle se sve to distribuira po svetu... Tako onda nasima nije problem da isprate pakete... Uostalom, to sto vi nadjete npr. lep sportski sat koji kosta 'samo' 15e, mozete da platite ovde prilikom podizanja u posti jos toliko)) A da vam niko pre toga nece reci... E sad, vi mozete da odbijete da podignete paket, ali je bedak sto ste vec platili tamo onom kinezu 15, a sat ce da uzmu ovi na carini
![]()
Mada, da ne plasim narod, suma-sumarum... Da, odande stize sve sto porucite u 99% slucajeva. I da, uglavnom je sve zadovoljavajuceg kvaliteta. Ali isto tako kao sto napisah moooze da se desi da vas ispale na carini![]()
I ne, uglavnom ne pali vise ni fora da posaljete sestri u Cikago telefon/lap-top (jer oni tamo ne placaju tax) pa da vam ona posalje kao "Gift" ovamo![]()
Jedino sto znam da je jos uvek 100% free slanje npr. delova i kozmetike za kola, knjige, garderoba (tu moze biti problem sa velicinama!!!), itd...![]()
Eto toliko, ako sam mozda nekome pomogao sa ovim... Ako nekoga interesuje jos nesto, moze da pise na pm jer je ova tema vec malo 'pobegla'... Srecno porucivanje![]()