Dr.Gruja
Član
Treba mi savet za kupovinu adaptera za kukuruz za kombaj klaas 98S da li moze catvororedi ili mora sa vise redi, ciji su adapteri najbolji za ovaj kombaj, koji uredjaji su bolji klasican tarup, secka ili roto disk.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
panonstib je napisao(la):Moze adapter od cetiri reda, ali njegovi gabariti su za minimum pet redova.Pitanje ciji su najbolji bas i nije prikladno.Svi su dobri zavisi ko sta voli.Uglavnom se montira Capello, Geringhoff,Olimac ili original Claas.Sto se secke tice bolja je sa horizontalnim rotorom.Rota Disk su dobri medjutim skupo odrzavanje (kada dodje do zamene diskova).Sve zavisi da li nov ili polovan.
abro je napisao(la):gerighof, 5-redni
panonstib je napisao(la):Moze adapter od cetiri reda, ali njegovi gabariti su za minimum pet redova.Pitanje ciji su najbolji bas i nije prikladno.Svi su dobri zavisi ko sta voli.Uglavnom se montira Capello, Geringhoff,Olimac ili original Claas.Sto se secke tice bolja je sa horizontalnim rotorom.Rota Disk su dobri medjutim skupo odrzavanje (kada dodje do zamene diskova).Sve zavisi da li nov ili polovan.
Hvala na savetu,a sto se tice pitanja nov ili polovan mislio sam na neki polovan u dobrom stanju.
panonstib je napisao(la):Kod kupovine polovnog dobro ga pregledate pre kupovine, jer cene delova su daleko vece od domacih.Da li imate kukuruznu adaptaciju za kombajn.Da li je obicna korpa ili multi-crop?
Kumov geringhoff je na 75cm, pa su sejalicu i špartač premontirali! A gudtinu setve je lako preračunati!~Kiki~ je napisao(la):Pa zar nije tendencija smanjenja razmaka između redova na 50cm .
Moze li kontakt, zanima me gde ima i sta se nudi.danger je napisao(la):sto se tice koji kao marka nebi te ubedjivao,skoro sam gledao org klas 5 redi na 70 sa roto frezama ocuvan ko nov za 7 tisuca hiljada ojra,
danger je napisao(la):sto se tice koji kao marka nebi te ubedjivao,skoro sam gledao org klas 5 redi na 70 sa roto frezama ocuvan ko nov za 7 tisuca hiljada ojra,a sa koliko redi ces razmisli sam,otvoris vrata sa leve strane kod vetra i sa unutrasnje strane ti sve pise,4,5,6 redi, e sad,za 4 reda mozes sa dva klipa dok 5 i 6 mora treci klip,sto se tice 98 moze koji oces al to povlaci za sobom i dimenziju guma,kao sto sam rekao imas tabelu i slike i sve ti pise koje kombinacije koje gume jer njegov bunker nije kapaciteta zmaja,jos ako je maxi,ako nema tabele reci uslikacu ti,po meni 5 redi,ni puno ni malo,a 4 mu je malo jer taj moze da guta ko lud,ima brzinu u njivi a ako uzmes 4 moraces ici brzo a tada ces imati problem sa roto frezama jer nece stici da istarupiraju i moraces sporije da teras
Problem nastaje u vlaznoj jeseni kad je sve mokro i masa je znatno teza, tad dolazi do opasnosti da dva klipa procure inace rade bez problema!danger je napisao(la):mislim da je bolje sa 3 klipa jer je heder dosta tezak narocito ako uzmes staru tarup verziju,bolje nego da ova dva trpe i procure ,ja licno nemam a verovatno i necu bar za sada uzimati kukuruzni al u mom kraju svi rade sa 3 klipa samo u kukuruzu i to 5 i 6 redi,raspitaj se jos negde,ja peglam samo psenicu i soju sa klasom a zmaj radi sve ostalo pa i ovo navedeno,u mom kraju se pretezno bere a da zbog 50 jutara uzimam kukuruzni nije isplativo
@zozon
Aca 063/7721604
U samom hederu bude mnogo vise od 50 klipova u trenutku, bude i odredjena masa kukuruzovine i šuške koja se napije vode pa je ustvari problem u njenoj tezini.danger je napisao(la):jel hoces reci da ako je vlazno znaci vlazniji je klip i ako uzmemo da po 5 redi i u svakoj berackoj jedinici bude po 5 klipova i u koritu nek se nadje 10 klipova =35 klipova,nek je i 50 klipova kolika to mora biti vlaga ili razlika izmedju suve i vlazne jeseni da utice na 2 ili 3 klipa ,radi se o tezini samog adaptera a 50 klipova vlage 15 i vlage 25 neutice nista