Kombajnski motori

Stavim na motor nov remen sto pokrece altenator i vodenu pumpu ali brzo se pojede, stavio sam 13mm remen kao sto je bio stari ali ga remenica pojede i proklizava, izmerio sam remenicu na vodenoj pumpi i ona je nekih 15mm, da li je moguce da na mercedesov motor om360 ne ide standardna dimenzija vec neka specijalna

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Burazer ima problem isto sa kaisem alternatora i vođene pumpe na Lexionu 450, original izdrži možda sezonu a zamene od 2 sata do 2 dana 😂

Djurin motor se umorio izgleda. Prosle godine na jednom cilindru izbio deknu i otkinuo sraf koji drzi klackalicu. Na kraju se ispostavilo da je vodjica ventila pukla. Zamenjena glava i sve ok
Ove godine na drugom cilindru..

707446813cdfc59d246b1f42865f2304.jpg

Zna li neko zasto se to desava? Jeste radjeno po toplom vremenu ali motor je suv i svako jutro se izduvava.
Jel moze tu da se ubaci neki motor sa vodenim hladjenjem i sta bi preporucili? Neki mercedes v8 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

MB V8 na bese 2k obrtaja su od 260 ks pa na vise,zavisi od vise stvari,i naravno tubine,ovi ispod 300ks nisu sa turbom.
Imas v6 motora koji su 220ks ,isto bese su na 2000 obrtaja,nemaju turbo,ima ih po oglasima,placevima koji prodaju gvozdjuriju,masine ,nisu retki bas.Nisu retki kao meni sto treba v6 sa turbom ....Taj tvoj v6 220ks bez turba je bese OM 421 oznaka.

Nije problem naci i kupiti motor , veci problem je naci nekog iskusnog majstora da to ugradi kako treba

Sta ce mu majstor ,ne ugradjuje raketu u kombajn ....E sad nzm ja kako Deutz pogoni vrsalicu,zna on jel ce odgovarati ili nece drugi motor.

Za sad je nova glava namestena. Ovo je zadni cilindar u verovatno se vise grejao. Za sad ce ici jos neko vreme ovako a za dalje cemo videti.
U sustini je ovaj motor ok i sa pritiskom ulja u temperaturuom. Suv skroz spolja ali drugi put mi se desilo ovo pa ako nastavi nesto moram menjati

Kod vazdusara mora biti perfektno ciste one skrge ili kako se vec zove ,oko klipova,tj cilindara,to sve gledaj da je cisto,i mozda probas stavis manju remenicu na ventilator.

Kod njih je to redovna pojava.i kada se desi samo da ne ostane bez ulja-namesti se i teraj dalje.

Nema on ventilator nego kao visko. Centrifuga je cista nema nista to je provereno. Imam i senzore za temperaturu. Videcemo bice valjda sad ok

Nazad
Vrh