Koliko godina radite u poljoprivredi

Dr.Gruja

Član
Učlanjen(a)
8 Feb 2009
Poruka
2.563
Pošto vidim da imamo teme o školskoj spremi poljoprivrednika da vidimo što je po meni značajnije koliko ko ima godina RADNOG ISKUSTVA u poljoprivredi, ja naprimer to radim od malih nogu a aktivno se bavim poljoprivredom 29 godina. :ppozdrav: Ako temi ovde nije mesto neka je neko od urednika prebaci na odgovarajuće. :ppozdrav:

Dr.Grujo ja pljoprivredu radim od 14-te god. takav je bio sticaj okolnosti pa sam morao, što mu dođe 30 god. :cao:

ja radim poljoprivredu od malih nogu ali u zadnje vreme samo da bi parirao komsijama da ne kazu enoga mangup neradi nista kod nas su sitne parcele u njima ima i vocnjaka vinograda i ko zna sta jos pre neki dan orao 1ha 6 sati sa mtz82.totalna propast :cao:

Poljoprivredom se bavim prilicno aktivno od 12-te godine ,a bas bas intenzivno zadnjih 6 godina .... A neki prvi poceci su bili kad sam imao 7-8 godina u dedinom krilu.

Retko ko na selu se ne bavi poljoprivredom od malih nogu. Ali aktivno ucestvovanje u organizaciji i vodjenju gazdinstva je bitno. J a to radim od svoje 22g. sticajem okolnosti jer deda nije mogao vise, to znaci 18 punih godina staza pravih sa placanjem penzioskog. Nazdravlje kad ce vise ta penzija. :haha: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :haha: :haha:

od malih nogu za volanom, uz rad na salasu sa stokom koju uzgajamo... sada imam 24 g., znaci nekih 18,19 godina to traje... poslednjih 10 godina obavljam sve poljoprivredne radove, posto otac vise voli baviti se zivotinjama na salasu svako jutro i vece... poodmakli pocetnik sam, al' voljan uciti i napredovati :D ::namigivanje::

bogami decenija je iza mene, od 18. godine aktivno učestvujem u radu na našem gazdinstvu. dok smo imali krava, denule su se kamare slame i deteline. tovili smo i svinje. međutim od pre par godina smo ostali samo na ratarstvu i nešto malo baštice. imamo sada neke ideje vezane za turizam, ali trebala bi nam malo veća sredstva da dovedemo salaš u red.

Od malih nogu,sa 8 me pustili sa 533 u njivu da se vozika i stajao sa dve noge na kvacilo da ga zaustavim , od 13. aktivno posto ostao bez oca i tako do danas 24 godine ali sam jos uvek ucenik :ppozdrav:

Prvo branje sa 539 i 214 mi je bilo u 12 godini,ja sam brao a teca je vukao,nikakvih problema do sad oko masina nisam imao,povreda i tako to,oprez je na prvom mestu... :ppozdrav:

Ne racunajuci da sam sa 5 godina poceo da vozim traktor relativno samostalno i da sam dobio prvu prijavu od policije za upravljanje traktorom bez polozenog vozacnog ispita sa nekih 12 godina jer sam se vracao sa oranja kuci aktivno se bavim poljoprivredom uz oca od recimo kraja osnovne skole i pocetka srednje sto danas-sutra dodje vec 10 godina. :cao:

Nazad
Vrh