Pozdrav!
Kako sa preadi baš i nemam iskustva, postavio bih jedno pitanje. Planiram napraviti mali (za potrebe svoje familije) kokošinjac za otprilike 10-ak koka nesilica. Našao sam na netu razno razne slike i nacrte, ali me još samo interesira jedna stvar. Mora li svaka koka imati svoje gnijezdo ili je dovoljno za recimo 10 kokica osigurati npr. 5 boxova, tj kutija za leženje?
Planiram napraviti nešto ovakvo, zbog prostora i oblika dvorišta mi to jedino paše...
Kako sa preadi baš i nemam iskustva, postavio bih jedno pitanje. Planiram napraviti mali (za potrebe svoje familije) kokošinjac za otprilike 10-ak koka nesilica. Našao sam na netu razno razne slike i nacrte, ali me još samo interesira jedna stvar. Mora li svaka koka imati svoje gnijezdo ili je dovoljno za recimo 10 kokica osigurati npr. 5 boxova, tj kutija za leženje?
Planiram napraviti nešto ovakvo, zbog prostora i oblika dvorišta mi to jedino paše...

i kakav si majstor,ja cu gledati da danas poslikam komsijin koji je krajnje prosto i primitivno uradjen ali je odlicno funkcionalan.
.. узмеш лепо 6 стубова дрвених 8х8 ( 4 за ћошкове и 2 за врата), узмеш пар табли ових двослојних пластичних плоча ( провери цене ал требало би да буде до 5-6Е по м2 за те паре немош наћи ни ламинат а не даске ), пар алумијумских каналица и час посла готово .. нити имаш да се зезаш са фарбањем нит ће даска да трули ем можеш унутрашњост да стерилишеш каквом оћеш хемијом .. нит има чекићања , само шрафцигер и пар шарафа... јес да неће бити лепо ко даска .. ал сумњам да ће кокошке да се жале на естетику ..