Kjasija

Švabo

Član
Učlanjen(a)
26 Maj 2015
Poruka
86
Pozz
Zovem se Andrija, imam oko 1ha kajsija i planiram jos najmanje toliko da zasadim a bavim se i povrecem, paradajz, krastavac i dinja

Pozdrav Andrija i dobro došao na poljoinfo forum.

Ima dosta njih starije zasade kajsije ali nisu to veliki zasadi, 20-30ari. Ima par njih koji imaju oko hektar starijih zasada. Moj je mlad, sadjen u jesen 2013 najveci deo. A dizu i ostali po malo nove zasade ali ne preterano velike. Sve sadnice su mi na posredniku, neke stenlej, neke lepotica.

Kod mene obrao samo na 50 stabala neke rane, ostala samo po neka. Ove ostale su rodile svaka neka vise neka manje, al mlade su jos. Ja sam na otprilike 400m nadmorske visine i vecinu zasada oko mene je obrao mraz, neke i potpuno. A ove koji su malo nize nije ni dohvatio, sta vise imali su bas dobar rod.

Ja sam na 380m i kod mene nije bilo mraza ali je bilo jako lose vreme u vreme cvetanja. Puno kise i hladno tako da je bilo losije oprasivanje i naknadno poveliko abortiranje plodova. Izgleda da su najbolje prosli oni koji su imali roksanu.

Ja imam samo 10 stabala roksane. Najvise imam ns4, ns6, madjarske najbolje i Ruzu tako je kod nas zovu, slicna je novosadskim sortama. I 50 stabala neke rane i nesto malo novosadske rodne. Kakav je sortiment kod vas?

Imam najvise madjarske najbolje. Od drugih imam roksanu,ruzu, nesto rane i 5 stabala sulmone, rumunska sorta koja stize krajem jula. Ukupno oko 500 stabala.

Nazad
Vrh