KimiKG

KimiKG

Član
Učlanjen(a)
13 Dec 2012
Poruka
52
Pozdrav svim clanovima i korisnicima foruma
Zivim u Kragujevcu gde sam i rodjen pre 58 godina.Sticajem okolnosti doslo se do toga da ja pocnem da se bavim poljoprivredom.Problem je sto ja neznam nista ni o masinama ni o radu u ratarstvu kojim bih se bavio jer za to imam najvise uslova.Trenutno proizvodim brikete za ogrev od drvnih ostataka iz drvne industrije,ali sve teze je doci do kvalitetne sirovine tako da je posla sve manje a slobodnog vremena sve vise.U blizini Kragujevca nasledicu oko 12h obradive zemlje 4 i 5 klase a parcele su od 1 do 1,5 hektara.Od masina imam traktore 539,560 i Rakovicu 60,kombajn John Deere,berac,balirku,3pluga,2 tanjirace nosene,dve drljace, 2spartaca,sejalicu,rasturac djubriva,rotacionu i zadnju kosu, 2prikolice i jos nesto sitnijih masina a za transport kamione Tamic i M 12-13.Sve ove masine su ispravne ali stare i nisu mnogo radile ali su slabo odrzavane i tu cu imati najvise posla da to dovedem u red.Tek krajem leta sam poceo da nesto radim i uspeo sam da posejem 6h psenice i da poorem 1h za kukuruz a na ostalim parcelama je lucerka.Nisam zadovoljan kako sam ovo odradio ali nisam bio samostalan u odlucivanju i slusao sam savete nekih ljudi koji zemlju obradjuju prilicno konzervativno.Ali ja tek pocinjem da ucim i ovo iskustvo ce doneti neku korist.Unapred se izvinjavam clanovim foruma ako budem dosadan sa pitanjima i trazenjem pomoci koja ce mi biti potrebna oko masina jer za njih nemam nikakva uputstva za rad i odrzavanje.

Dobrodosli!:ppozdrav:
Na pravom ste mestu,jer ovde ima mnogo ljudi sa znanjem i iskustvom,koji rado hoce da pomognu!

Pozdrav Kimi i dobrodošao. Koje selo je u pitanju?
za savete imate i savetodavnu stručnu službu u Kragujevcu.

Pozdrav Brankovicu
Hvala na dobrodoslici i iizvini sto nisam pre odgovorio.Bio sam odsutan.

- - - - - - - - - -

markokg1982
Hvala na dobrodoslici.Izvini sto nisam pre odgovorio ali bio sam odsutan.Zemlja koju obradjujem je u Badnjevcu a imam i 3ha. u Ramaci.Dosta je daleko jedno od drugog pa imam problem sa mehanizacijom al sta je tu je.
Pozdrav

Nazad
Vrh