To bas i nije tacno , svaki cuvar ima svoju snagu , i ne mozes uzeti cuvar od 0,15 Jula i ograditi 2 hektara povrsine.
Ako bi se gledalo teoretski to bi u idealnim uvjetima bilo moguce , bez vlage u zraku , idealni izolatori i slicno , u praksi tesko moguce.
Evo promjer : elektricni cuvar snage 1,5 jula u stvarnosti moze biti spojen na oko 1500 metara ograde , teoretski to prelazi 10 km ,
Za povrsinu 2 hektara ograde za kukuruz trebas cuvar snage oko 3 jula , ( ograda ide u 3 reda) , za ograditi oko 80 hektara trebas cuvar snage oko 12 jula , i to radi sigurno tako , divlja svinja koja dva puta dodirne ogradu sigurno nikada ali bas nikada nece proci kroz nju niti joj se vise ikada pribliziti.
Ne znam dali znate ali ovcu je 10 puta teze zadrzati elektricnim cuvarom u ogradjenom prostoru nego divlju svinju odbiti od kukuruza na isti nacin.
Vjerovatno se pitate otkud znam , pa znam kad sam ih do sada napravio 50 komada i vise i niti jedan kupac mi se jos nije pozalio da nije uspio sacuvati kukuruz ili neki drugi poljo. proizvid.
Ako vas sta zanima slobodno me pitajte pomocu vam kolio god mogu.