leaaja je napisao(la):
Postovani urednice!
Iscitala sam iz ove odlasti svaki topik ali na zalost nisam nasla odgovor na moje jos ne postavljeno pitanje......................................
Molila bih Vas da me savetujete kako u travnatom delu dvorista obezbedim prostor.Koliki zatvoreni deo i koliki travnati deo trba za nekoliko kokica i petlica. Posto sam i.....................................
Nisam siguran šta misle kolege forumaši, ali neće biti lako dati adekvatan odgovor na vaše pitanje?!
Ali da pokušam bar nešto, pa očekujem da će se još neko iskusniji pridružiti diskusiji.
Prvo ne zna se površina dvorišta? Jasno je i vama da što veći prostor, odnosno travnata površina, to bolje! Ako ih stavite na par kvadrata ispred kokošinjca, vrlo brzo će "pregaziti" tu površinu i popuniti je izmetom, tako da se posle kiše to pretvara u kaljugu, a onda se prljaju i to bude veoma ružno.
Što se tiče ograde, najbolja je pletena plastificirana žica (sitnije "oko" max 4x4 cm) visine 1.5 metara, zategnuta na metalnim, ili drvenim stubovima. Ako je izvodljivo (sa finansijske strane), ne bi bilo loše izliti, izmedju stubova, niži betonski parapet, ne mnogo dubok u zemlji, ali da viri par santima van zemlje, šine max. 8 cm. (zaštita od mogućeg kopanja haskija i ostalih "ala"). Još ako je moguće da u tom prostoru bude i neko drvo sa krošnjom, bilo bi super zbog zaštite od napada "vazdušnih ala".
Ako sam, koliko toliko, pomogao .... biće mi drago. Verujem da će to i ostali učiniti.