Google :)

mika_google

Član
Učlanjen(a)
11 Jan 2010
Poruka
101
Da kazem par reci o sebi, necu puno...

Milan iz Beograda, imam 25 godina i bavim se exportom...
Inace sam rodom iz Srema i Banata, bavim se izmedju ostalog i poljoprivredom, ali 3 godine u nazad poljoprivreda ne moze da obezbedi dovoljne prihode za normalan zivot, a tek o lagodnom zivotu ne smem ni da razmislajm. :)
Mlad sam, ima vremena.

Jedan od planova za buducnost mi je da izgradim hladnjacu kapaciteta do 5000t, i da pokusam da dovedem neke stvari u red, mislim na stvari i probleme koje je nametnula losa drzavna politika...koja je poljoprivredu dovela u veoma nezavidan polozaj, a ova drzava se nekada oslanjala u velikoj meri na poljoprivredu.

Bahatoscu privatnika koji vrse usluznu obradu zemlje i koji menjaju ugovore pred zetve da bi iskljucivo sebi pribavili korist, seljaci sve vise odustaju od poljoprivrede i daju zemlju u arendu.
Isti ti privatnici kad vide da godina ide lose i po njih i kada zakljuce da ni promenom ugovora ne mogu da zarade, onda predlazu seljacima da se odreknu svojih premija u njihovu korist a ako to seljak ne prihvati prekidaju saradnju...

Eto, sturo sam izneo svoje misljenje o svemu mada ima tu jos gomila problema koji treba da se rese da bi seljaci mogli da zive od poljoprivrede kao u ona srecna vremena...

Nadam se da ce neko potegnuti temu u vezi toga, pa da ce biti prostora da svako kaze sta misli.

Pozdrav,
Milan

Hvala svima na dobrodoslici :)
Zemlje u Backoj nemam, sve je u Sremu (vojacki i st. pazovacki atar)...zemlja je dobrog kvaliteta, ali na zalost ni pored kvaliteta ne moze da obezbedi normalne prihode za zivot u gradu...

Ovim nisam zeleo da kazem da je seljacima lakse da zive, ali u svakom slucaju imaju basticu, po neko prase, kravu, pilice... pa kad se napravi neki presek bude malo lakse na selu... ali slazem se da treba sve to postici (njiva, basta, namiriti stoku...)

Necete verovati, ja sam rodjen u Beogradu, zivim dan danas u Beogradu...ali ozbiljno razmatram mogucnosti i prednosti prelaska u selo (kuca, dvoriste, poljoprivreda...)... sve to ima svoju draz :)

Videcemo, nadam se da cu u buducnosti doneti pravu odluku u vezi toga...

ZIVELI :ppozdrav:

Nazad
Vrh