Entomolog (u pokušaju)

Enka

Novajlija
Učlanjen(a)
6 Dec 2017
Poruka
2
Pozdrav svima.
Naletela sam na ovaj forum, malo pregledala teme koje su meni interesantne i videla da ima dosta neodgovorenih pitanja o insektima. Pošto pomalo znam o njima i radim na popunjavanju baze podataka o insektima Srbije odlučila sam da vam se pridružim, nadam se na obostrano zadovoljstvo. Što se poljoprivrede tiče, malo o tome znam, tek onoliko koliko mi treba da u bašti posejem poneku šargarepu i salaticu. (Dobro, malo više.)

Pozdrav i vama a insekata cini se nikad vise ,juce kacim sunke da se dime a ono muve lete kad sam ja bio bio mali cini mi se da je bilo drugacije

Pozdrav Enka,
za početak napišite svoja saznanja o šljivinoj osi koja je u stvari mušica.... i naravno kako da je suzbijemo bez hemije... imate teme o insektima u voćarstvu, tema o šljivi ili ćaskanje u voćarstvu.... Pozdrav... vuxsd.

Добро дошла Енка :ppozdrav: поздрав :osmeh:

Hahaha, pa kad krene kojekakva gamad da nam leti po voćnjaku a mi svi kod Enike na konsultacije :osmeh:

Dobro nam dosla. Bice za tebe ovde posla koliko hoces. Nadam se da cemo i mi tebi moci da pomognemo

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Hvala svima na dobrodošlici.
Nažalost (ko kaže nažalost? ovo je forum poljoprivrednika) ovo nije pravo vreme za insekte, ali biće prilike. Nisam zaštitar pa oko zaštite neću biti od pomoći, ali ponekad mogu da pomognem oko preoznavanja "neprijatelja". Čak nisu uvek ni neprijatelji, ponekad su samo naše lepe komšije.
Ako imate od ranije slike nekih vama nepoznatih insekata možemo i tokom zime da pričamo i o njima.

Nazad
Vrh