Dunja-za početnike

zoransm

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2011
Poruka
606
Pozdrav svim članovima Foruma! Za ovaj forum imam samo reči hvale, mnoge stvari koje su me interesovale u vezi voćarstva (voćar početnik :osmeh: ) pronašao sam na ovom forumu, rekao bih da se ovde sliva dosta teorijskog znanja a bogami i prakse. Godinama sam imao želju da podignem jedan mali voćnjak za sebe , da bih se u jesen 2012.god. odlučio da posadim Dunju, da li sam pogrešio sa izborom ili nisam vreme će reći svoje, vodio sam se činjenicom da se bavim sasvim drugim poslom da imam malo teorijskog znanja o voćarstvu a prakse 0 :), ali kroz neko upoznavanje sa svetom voćarstva učinilo mi se da bi sa Dunjom mogao da započnem to druženje...Padao mi je na pamet i Lešnik kao voće koje ne zahteva puno, ali iz nekih razloga je to ipak bila Dunja.
U jesen 2012. na 70 ari sam posadio oko 550 komada Dunje uglavnom Leskovačke nešto malo Vranjske i Asenice, razmak 4x3m. Kroz pripremu zemlje, nabavku sadnica dosta toga sam naučio ali sam to sve skupo plaćao svojim živcima i naravno udaranje po novčaniku, dok su to pojedinci obilato koristili (toga u Švedskoj nema :) ) I ako znam kakvih ljudi ima u ovoj našoj Srbiji ponovo sam se uverio da će ljudi da te prevare a da ne trepnu...
Moje pitanje: sadnice su posađene u Novembru 2012. da li sam imao neko prskanje ove zime i šta me sleduje s prolećem 2013.? Hvala svim dobronamernim članovima u napred !!!

Druze to su sad samo prutici,mozda si mogao bakarni oksihlorid,ali je verovatno to uradjeno pre nego sto si kupio,kod prodavca naravno.Mozes da osdradis prskanje plavim uljem u rano rano prolece(zavisi kad ce krenuti).

Srecno sa vocem,sve najbolje!

Nazad
Vrh