Drljače

Ja sam mislio 5m ali me neki odgovaraju da neće moći povući malo brže kad treba.
A kod nas je prilično laka zemlja za obradu

Hvala na savjetima,skonto sam da će mi biti najbolja tupanjac poluteška 5m i cjenovno i
I po veličini za jd 6900.sledeća od 5.5je drastično skuplja.
Zanima me da li su se prije pravili u drugim dimenzijama npr kolega kaže da je njegova drljača 4,7 i ima 90 klinova a ova što sam naručio je isto 90 klinova i 5 metara

Hvala na savjetima,skonto sam da će mi biti najbolja tupanjac poluteška 5m i cjenovno i
I po veličini za jd 6900.sledeća od 5.5je drastično skuplja.
Zanima me da li su se prije pravili u drugim dimenzijama npr kolega kaže da je njegova drljača 4,7 i ima 90 klinova a ova što sam naručio je isto 90 klinova i 5 metara
Koja cena Agrofour drljaca?

Sa drljačom treba biti oprezan, ja kupio Fop 4m a traktor 75 ks, moze ici 7km/h i to maksimalno poplićena, probo rođak sa Agrofarmom 85 ks, i on isao 8km/h, na 10 km tesko motoru. Tako da smo zakljucili da za tu drljacu treba 100 ks, posto rođak ima Tupanjac poluteška 5m i prvi traktor sa njom je bio Df 120 ks i to je negdje i dobro za 5m, ali njegov zaključak je da je Fop 4m teže vući od Tupanjca 4m. Zaključak je obavezna proba drljace ( od kolege nekog) pa onda kupovina.

Nisi ti Miladine pogrešio u izboru drljače nego si ti precenio tvoj traktor.
Ta mala bicikla nije za te radove,nemoj da me shvatiš pogrešno imam isti u drugoj boji .
Za sve vučena mašine je dobar,atomizet,vučena , prskalica,vučeni radturivač i za sve mašine male u voćarstvu,povrtarstvo pogotovo na kardanu i neke male u ratarstvu je dobar al gde treba nositi nešto i spremanju bilo sa čim je loš.
Ja sam se razočarao kad sam pomagao drugaru kome zakucao hidraulika i prskalica 1200l badili,ostalo vode 800 lit Aj zbog opreme da odradimo ma nije mogao da je pomeri od zemlje.

Sa drljačom treba biti oprezan, ja kupio Fop 4m a traktor 75 ks, moze ici 7km/h i to maksimalno poplićena, probo rođak sa Agrofarmom 85 ks, i on isao 8km/h, na 10 km tesko motoru. Tako da smo zakljucili da za tu drljacu treba 100 ks, posto rođak ima Tupanjac poluteška 5m i prvi traktor sa njom je bio Df 120 ks i to je negdje i dobro za 5m, ali njegov zaključak je da je Fop 4m teže vući od Tupanjca 4m. Zaključak je obavezna proba drljace ( od kolege nekog) pa onda kupovina.
To su igraćke od traktora. Džaba ks kada su tanani, malo kg imaju, i nisu predvidjeni za tešku radnju.
Ali prežvakana je ta diskusija.

Kao mali JD5510 sto je igracka i nije za neke poslove, ali malcer 225cm da pojede, druze se preko 20g, dok rusa 820 kolje taj malcer ali je za ostalo sposobniji.

Pricali smo o tome, znam ja da moj traktor nije za tu drljacu, ali kupio sam je uz plug sa podsticajem 70%. Ide drljača u prodaju 2027g u jesen. A drugu mozda necu ni kupovati za 3.4 ha zemlje, za 2 sata rada godišnje, kad zatreba ide Rd umjesto drljače.

Nazad
Vrh