Dnevnik: od nule!

@Maglap - zanimljiv nacin tova ­čĹŹ
Sa koliko meseci ih onda koljes i da nisi malo zakasnio sa turom jer ce uskoro krenuti hladnije vreme ?
Pa obicno ih koljem kad imaju 3 kg zive vage, a imam ceo oktobar lepo vreme, taman da se aklimatizuju i da dobiju pravo perije.
Dobra stvar kod ovog nacina tova je da se pilici kad jedu kukuruze dobiju dobar sloj sala a i otporniji su na vremenske uslove nego oni sa farme koji su stalno zatvoreni, mada ja obicno uzimam krajem maja, sad sam mora da ih uzmem u avgustu .
Dosad nisam imao problema i bez nekih vecih problema prebrode zimu, a prosle godine sam imao petla od 8.5 kg, a kokoske mogu da navuku do 6 kg .
U svakom slucaju ne zurim sa klanjem jer kad ih ovako hranim mnogo su izdrzljivije i duze zive, cak sa 6 meseci pocnu da nose i jaja, a ona su skoro pa duplo veca od koka nosilja. Imao sam prosle godine ostalo 2-3 kokoske i toliko su snele jaja da sam ih od jaja isplatio ;)
 
Snimio sam jedno pile sa 'o┼íte─çenjem', zna li neko o ─Źemu se radi? Gotovo sam siguran sam da sam negde na forumu video sli─Źnu sliku a sad nema ┼íanse da je na─Ĺem...
 
Snimio sam jedno pile sa 'o┼íte─çenjem', zna li neko o ─Źemu se radi? Gotovo sam siguran sam da sam negde na forumu video sli─Źnu sliku a sad nema ┼íanse da je na─Ĺem...
Izgleda se pro┼íirilo od sino─ç, primetio sam da ga kljucaju po guzici pa sam odlu─Źio da ga odstranim za svaki slu─Źaj.

 
Našao sam jutros još jedno uginulo, ostali izgledaju veseli.

┼áto se ti─Źe vitamina (┼żivicin probiotik), davao sam im 5g na 4L kao ┼íto pi┼íe na pakovanju. Primetio sam da neki imaju penu┼íavi proliv, da li je to posledica tih vitamina i ┼íta zna─Źi u ovom slu─Źaju?
 
Sta je tu je . Nema nerviranja . Ako u prvih par dana dodje do uginuca to nije do tebe . Tako je oko pene zbog tih vitamina . Izgubice se to uskoro kada krenu dobro da jedu .
 
Nema nerviranja, samo u┼żivanje posmatraju─çi ih dok su jo┼í mali i simpati─Źni, posle smo na 'Vi' kad omatore :D
 
Imali smo merenje danas, 8. dan ┼żivota. Neka prose─Źna te┼żina je ~130g po piletu, par komada su te┼żili ~120g, ve─çina 140-150g, a izmerio sam i 2-3 po 170g. Uginulo ih je 6-7 do sada, nadam se da je to ok i da se taj broj ne─çe mnogo pove─çavati.
 
Nazad
Vrh