ddalibor- predstavljanje

ddalibor

Novajlija
Učlanjen(a)
1 Jan 2011
Poruka
13
Pozdrav svim korisnicima ovog foruma! Zovem se Dalibor, 1980 godište, iz Bjelovara (Hrvatska) sam, završio sam strojarski (mašinski) fakultet, radim u srednjoj školi, a u slobodno vrijeme naravno poljoprivreda, mehanizacija i sl.. Aktivan sam na www.poljoprivredni-forum.com već neko vrijeme, i došlo je vrijeme da se registriram i na Vašem forumu, sada i mojem...

Od mehanizacije posjedujem traktor Antonio Carraro tc5500f, kojeg sam kupio pred 1 mjesec, prikolicu TV1,5t, frezu 115cm, malčer 100cm, tanjurače 20 leskovačke, drljače 4 krilne, i creinu 2200l, prskalicu agromehanika 330l i plug Prima 10"...Obrađujemo samo 2 kj zemlje i 1,5kj šume, malo, ali za hobi i odmor psihe dovoljno.
Prije sam imao Tv420, pa nakon njega TV830-s i IMT539 DL Specijal i plug IMT610.10 - to smo sve prodali ove jeseni i kupili antonia...
Najviše me zainteresirala tema plugovi i sve o podešavanju pluga, jer sam u potrazi za adekvatnim plugom za antonia!!

003slvu.jpg

dsc00047sdx.jpg

dsc00013z.jpg

dsc00037x.jpg

creina01.jpg

dsc00003pgc.jpg

tata i ja prilikom obilaska zastupnika za Hrvatsku Pa-vin
dsc00638yj.jpg

dsc00642go.jpg

Zahvaljujem moderatoru što mi je omogućio registraciju na ovom Vašem, a sada i mojem forumu :ppozdrav: :ppozdrav:
Nešto više mojih slika na http://www.mojalbum.com/ddalibor..

hvala na dobrodošlici....
impresije o traktoru..?!, što reći ima tek 15 rs, još se debelo mora razraditi, ove slike sa priključcima, odnose se samo na nošenje priključaka i pospremanje po dvorištu, kopčanja mu sva odgovaraju, visina dizanja zadnjih poluga kao i kod imt-a negdje oko 850mm...
brz je za razliku od onoga što sam do sada imao, 12 - 12 brzina, Perkins 48ks, 4 cilindra..preporod!!
čekam proljeće da ga probam u polju, pod tanjuračom, drljačom i sl..
Malo je onako meni zanimljiv, ima raspored mase 75% ; 25% u korist prednjeg kraja, pa dok je isključen prvi pogon, zadnji kotači proklizavaju samo tako....

Dobro došao Dalibore. :ppozdrav: Čuo sam o tebi i tvom Tunici od Grofa. Reci mi jel znaš koliki je unutrašnji razmak prednjih i zadnjih točkova na sadašnjoj kombinaciji-širini točkova? Kakav mu je ajnšlag u odnosu na IMT-539 i TT-830? Inače i sam sam "slab" na te male divove. :D :ppozdrav:

Bećarina pusta je napisao(la):
Dobro došao Dalibore. :ppozdrav: Čuo sam o tebi i tvom Tunici od Grofa. Reci mi jel znaš koliki je unutrašnji razmak prednjih i zadnjih točkova na sadašnjoj kombinaciji-širini točkova? Kakav mu je ajnšlag u odnosu na IMT-539 i TT-830? Inače i sam sam "slab" na te male divove. :D :ppozdrav:

Hvala prijatelju,
sa Grofom se i osobno poznajem, legenda i gotovo sve zna o TV-ima!!
Što se tiče mjera, traktor ima prednje gume 280/70-18 i zadnje 360/70R20, najšire u ponudi za taj model...inače standardno ima prednje 8.25-16 i zadnje 11,2R20 ali ovaj je bio sa dodatnom opremom i sa širokim gumama.
Mjerio sam ga, unutrašnji razmak je 810 - 820 mm isti i napred i nazad!
Koliko sam ga sad probavao, okretnost se mislim ne može mjeriti sa IMT-om i TV-om, nema pre velik kut zakreta prvih kotača, ali probao sam mu pomoć za razdvojenim kočnicama, pa je to onda tu negdje...nemam još nekog iskustva sa tim detaljima....inače traktor je jako masivno napravljen, i mislim da neće imati problema sa strojevima koje ja imam...
E da nemam neku ideju, kakve mu plugove nabaviti, nemam ja puno zamlje za oranje, ali moram neke plugove naći!!?

Znam se i ja sa Grofom, bio je par puta kod mene, ja kod njega... legenda, kako on kaže. :D

Zadnje poluge su ti kategorija 1 ili 1N? Ako su 1. onda probaj od nekoga posuditi plug 2x10" ili neki lakši 2x12". Ako su 1N onda nema frke samo što bi morao osovinu pluga dat skratit-otokarit na širinu kategorije 1N. Od marki preporučio bih ti OLT modele Posavac 2x10" ili Posavac 2x12" i ovaj novi plug V&N+IMT isto 2x10" ili 2x12". 12 colne sam ti podebljao zato što mislim da bi njih mogao komotno vući, a oni malo bolje zaoravaju biljnu masu, malo dublje možeš orati (do neki 28 eventualno 30 cm, a dublje mislim da nećeš ni ići) i ostavljaju nešto šire dno brazde. No svakako prije kupovine probaj neki od plugova da vidiš kako će se Tunica nositi sa njima, kako će ih vući, kako će se dat uštimat za njim, oćeš morat širit trap traktora... jer najgora opcija je kupiti nešto što će te kasnije samo mučiti i nećeš moć kvalitetno raditi. ::lose::

P.S. Odgovor stavi (ako hoćeš) u temu Antonio Carraro pa da tamo pišemo jer se tema tiče tih traktora pa da i drugi mogu čitati.

Nazad
Vrh