Daxmen

Daxmen

Novajlija
Učlanjen(a)
6 Nov 2012
Poruka
9
Pozdrav svim clanovima ovog foruma.Resio sam napokon da se registujem i predstavim posto vec par meseci pratim nekoliko tema sa ovog foruma i dosta mi je pomoglo oko nekih stvari i na tome sam vam zahvalan.A sad nesto o meni...
Zovem se Darjan,85 god i zivim u Sr.Karlovcima,mestu koje je poznato po ::vino::ali u nekoj skorijoj buducnosti ja cu ipak da se opredelim za neku drugu kulturu...
Pre 7 god mi je iznenada preminuo otac i sada zivim sa majkom i mladjom sestrom,imam parcelu od 0.82ha i trenutno zakonski je polovina moja a druga polovina pripada mom stricu,koju planiram jednog dana da otkupim.
Teme koje me najvise zanimaju i koje pratim su zivinarstvo i vocarstvo,zasto bas to?
Zivinarstvom sam poceo da se bavim prosle godine,tj tovom pilica,u turnusu sam imao po 40 kom,,30-ak prodam ostatak ostavim sebi i tako sam imao od aprila do decembra kada sam napravio zimsku pauzu.Planiram uskoro da uselim novu turu..
E sad,zasto vocarstvo?
Posto sam spomenuo da imam parce zemlje koju je moj otac zadnji put radio pre 10-ak godina i od tada stoji u parlogu tj korovu,ja sam resio da to iskoristim i posadim neko voce i polako pocnem da se bavim vocarstvom.Prvenstveno sam mislio da posadim kajsije,posto volim kajsiju u bilo kom obliku,sto svezu,sto pekmez,rakiju itd...
Medjutim poto sam malo istrazivao i citao vasa iskustva,ipak sam resio da to budu tresnje,tako da planiram(ako bog da)da uradim do zime analizu zemlje,podjubrim,rigolujem i spremim zemlju za jesenju zadnju naredne godine.
Eto toliko za sada od mene,nadam se da vas nisam udavio :osmeh:

Nazad
Vrh