Da se pedstavim...

Mehmed89

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Sep 2015
Poruka
12
Zovem se Mehmed, živim u Kneževu/Skender Vakufu, Bosna i Hercegovina. Imam 26 godina i odnedavno se bavim stočaratvom/govedarstvom.
Dugoročni plan mi je proširiti posao na malo ozbiljnije nivoe, naravno sve u skladu sa time kako se bude razvijao i kako budem napredovao znanjem.
Dosta stvari sam naučio čitajući sa ovog foruma i primjenjujući u praksi, a nadam se da ću ih još naučiti.

Toliko o meni. Lijepo vas pozdravljam i želim vam svako dobro.

Pozdrav mehmede i dobro došao na forum. Da li je govedarstvo usmereno ka proizvodnji mesa ili možda mleka ? Kako vidim proizvođači mleka se malo , malo žale.

Hvala vam na dobrodošlici.
Pa u početku uglavnom na proizvodnju mlijeka. Upoznat sam sa time da je situacija teška, ali moja opstina ne ostavlja mnogo prostora za odabir, nema fabrika, sve je propalo i 17 miliona KM (cca 8.7mil€) su u dugu, tako da sam se odlučio na tu djelatnost. Imam oko 70 dunuma zemlje, obradive. A ako zatreba, ljudi koji ne obrađuju svoju zemlju nude za džabe samo da se livada očisti.
Sa tim ja mislim da je bolje da se bilo šta radi, nego da gledam odakle se vedri, koliko god da bilo teško.

Nazad
Vrh