Da li sve sami radite,a ako ne, koliko imate radnika?

stiv

Član
Učlanjen(a)
7 Jul 2008
Poruka
579
Mislim ..da ova tema nije bila....pa da se raspitamo jedni od drugih, kako uspevate da obradite vaše površine!Koliko plaćate radnike, ili sezonce za pojedine poslove :sta:

posto smo do pre neku godinu radili 95% usluga,imali smo dosta ljudi koji su radili kod nas,i sto se vozaca i sto se fizikalac tice...e od kada sam presao na zemlju,samo sam jednog zadrzali koji je najbolji a ima najduzi staz kod nas...

Radim puno usluzno , pa spram toga u zetvi sam placao vozaca kombajna , naredne sezone cu voziti sam jer nemam puno svoje za vrsenje, u ostalim poslovima mi pomaze supruga , kad zatreba

Radim sve sam, jedino u berbi maline platim po nekog radnika... Dosta idemo u pozajmice sa komšijama, danas radimo kod mene, sutra kod njega i sve se stigne a ništa platili.

u principu radim sve sam,ponekad kad se vestak radi onda pomoc a oranje mi uvek radi jedan penzionisani traktorista sa agrokomb

Radimo sve sami, porodicno.
Ranije smo za povrtarstvo placali radnike u sezoni, dve zene po potrebi.
Posto je stanje u povrtarstvu sve losije, vise nemamo potrebe za radnicima.

za rezanje jabuka i branje istih platim radnike a sve ostalo ja zena i ponekad cale pripomogne

Sve sto sam mogu uraditi, radim sam (oranje, tanjuranje spremanje) u sjetvi ja terem spremac, a stari uskoci i s 539 sije. stari sve sam prska, ne da meni, to mu je nesto najmilije sto voli raditi. U zetvi ili berbi kukuruza je brat sofer traktora i to je u principu to...

Sve sto mozemo sami, to i radimo, sto ne mozemo, ni ne radimo.

Skoro sve sam jedino ako je neki istovar utovar onda imam poneku pomoc . A u principu gledam da sam odradim sta se moze . Strpljenje + organizacija je najjace oruzje . Prosto neverovatnokoliko covek lagano moze da uradi a ne sj.. ledja .

@ telnett

Potpuno se slažem sa tobom! :D :cao:
telnett je napisao(la):
Strpljenje + organizacija je najjace oruzje . Prosto neverovatnokoliko covek lagano moze da uradi a ne sj.. ledja .

:ppozdrav: svakako sam radio . Mlad lud i jak i krc ledja tako da nije bilo coveka koji namesta bio bi u krevetu ko zna koliko :nono: vise . A radnika ima ki za 2 sata posla bolje znaju gde sta stoji nego gazda + otaljavaju i kunu zivot . U se i svoje kljuse

Najbolje ko moze sve sam i na vreme da uradi!
Moji radnici-sezonci ,zaduze se preko zime,pa kada dodje vreme da se odradi onda je to teskooo!

Radimo ja i cale, u vanrednim okolnostima pomaze i keva....Organizacija je izuzetno bitna, ako se tu zataji, ne može ni najmanji posao da se uradi kvalitetno i na vreme. Probali smo sa radnikom, al nije to to, tuđa ruka svrab ne češe(kako kaže naš narod), gleda da zabušava, ujutru obavezno kasni, pauze gleda da produži maksimalno, uveče stalno ima neki izgovor da ode ranije, često se dešavalo da ni ne dođe iako je pogođeno za taj dan, plus dok mu se objasni posao šta i kako prođe dosta vremena, ...a tek živaca, a njih nemamo na pretek....

Nazad
Vrh