Cena tovljenika na tržištu

Sa tim cenama obrade mesa treba da moliš Boga da su ti sto manje svinje. Pogospodili se svi niko neće da uzme nož u ruke, pre neko zna da uradi jednu stvar neko drugu i posao se odradi a sad znači za tri svinje treba da daš jednu i za klanje. Kod nas se kreće oko 5000 po komadu samo klanje i obrada mesa bez kobasica i masti. Ja srećom to jos neplaćam nego imam ekipu sa kojom se ispomažem, oni kod mene ja kod njih ....

Zadnji par godina nosim u polutke da zakolju, ekipa razjebandus prvo su oni pa sad moram i ja nema ko, ako nafatam fizikalca na sat, ovi stari ili bolesni ili pomrli imaju samo volju, obradu radim ja i supruga i klinci, mislim pomirio sam se sa modernim nacinom zivota sta sad prilagodi se ili jedi salamu

A vidim i vi svi kukate, teško ko se uhvati noža.....
Nije mi teško da sam sebi zakoljem par svinja godišnje. Bude jednom "veliko" klanje gde priskoče kumovi u pomoć, ostalo odradim sam. Svinjče od 120kg za 2 sata bude sređeno tip-top za zamrzivač.
Nije to svemirska nauka.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Sve dok ima ko da priskici dobro je .
Vreme čini svoje , stižu god s tim razna oboljenja .
A i ljudi neće više da zapinju , sve se pogospodilo .
Baš juce me zove sestričina , kupila stan , sredjuje ga pa ima posla sa majstorima ovih dana . Rekao joj parketar da u dnevnoj sobi ispomera neke vitrine i oslobodi prostor .
Pozovem drugare , nas četvoro , podignemo stvari na stazice i suljamo okolo čas posla .
Kad smo se tamo pojavili , prisutna bila dva molera , električar i parketar .
Džabe sto su tu , nece da zapnu ( ili ne mogu )

Tako je. Dok ima ko da priskoči, dobro je. Pošto nema, odradi nam čovek za nekih 45-50 din/kg i gotovo. Jeftinije mi je to nego posle trčati kod doktora jer su se starci porazboljevali zbog svinjokolja.... A i da se ne razbole, e hebe mu sisu ako ne mogu sebi da priuštim taj trošak.

Јбт па треба и ти месари да живе. Зато нам је тако јер сви све знамо и нико ником неће да плати за посао. Који су очин ти људи ишли у школе? Ми би све сами да одрадимо и никоме ћораве банке да дамо,а кад неко купи комбајн или трактор одма нам узима хлеб из уста. Нисмо реални ,ево ја први никада не би ни једну животињу заклао ,мој отац исто тако никада није учествовао у свињокоља. Месари дођу одраде посао мој отац никад није присуствао ни сметао им у њиховом послу. Он је механичар и месарски посао га никад није занимао па сам тако и ја научио да се у ту работу не мешам. Могу да помогнем да само кад виљушке и кашике дођу на ред ,а клање и месарење као лањски снег ме занимају.

Јбт па треба и ти месари да живе. Зато нам је тако јер сви све знамо и нико ником неће да плати за посао. Који су очин ти људи ишли у школе? Ми би све сами да одрадимо и никоме ћораве банке да дамо,а кад неко купи комбајн или трактор одма нам узима хлеб из уста. Нисмо реални ,ево ја први никада не би ни једну животињу заклао ,мој отац исто тако никада није учествовао у свињокоља. Месари дођу одраде посао мој отац никад није присуствао ни сметао им у њиховом послу. Он је механичар и месарски посао га никад није занимао па сам тако и ја научио да се у ту работу не мешам. Могу да помогнем да само кад виљушке и кашике дођу на ред ,а клање и месарење као лањски снег ме занимају.

Pa što ti mesari ne plate tebi svinjče po pristojnoj ceni, nego "plaćaju" tvoju robu celu ćoravu banku? To je realno?
Svi majstori do mojega, preko leta moler a kada zahladi mesar. Nekima što po selu kolju ne bih dao ni da priđu mesu, kad znam da se nedelju dana nije okupao.
Itd......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nisu svi koji kolju isli u skolu za mesara. Malo su i ovi sto kolju preterali. Covek kupio od mene 2 komada po 150 kg. Majstor sve redovno plus bario, topio, pravio domacu kobasicu pa dimio, solio sunke i slaninu takodje ce i njih odimiti i uzeo mu svu za tu rabotu 35000.

Kod mene identično. Ćale je bežo na ulicu dok se ne zakolju (dok dreče), a skoro i ja tako. Dok smo radili kod kuće ja sam samo topio mast (i sve ostale poslove tipa dodaj ovo, donesi ono, operi ovo, skloni ono), a sve ostalo što se radi sa nožom sam izbegavao jer bih prvo sebi pustio krv koliko sam smotan. Prosto ne umem sa nožem, i ne znam i ne volem, i neću. I tačka!

Ne plaćam električara, majstora za belu tehniku, elektroniku, mesara moram...

Majku im lopovsku!
8dcea6c5d98d406663567c5c808688d3.jpg

Krenuo je dobro a na kraju usro motku.
Kaze ,u svinjarstvu je super profit , jer je u vinarstvu velika konkurencija a u svinjamane.
A prethodno je rekao da za vino kao proizvod treba min 7 godina , a svinje mozes da pokrenes za pola godine . Sam sebe demantovao.

Nazad
Vrh