Cena pšenice rod 2020

Situacija slična prošlogodišnjoj.Ratari se žale na sušu i prognoziraju mali rod.Ali negde je padala kiša. Cena??? 19. Ko daje više?
 
Tesko da ce iz starta krenuti sa 19 din. Nece ni konacna biti 19.
Tek od Novembra blagi rast.
Mislite li da ce neko drugi a ne mi kroz nisku cenu da pokrije silne troskove koje su imali i jos imaju?!
Nisu poludeli da za vreme razduzenja daju visoku cenu (ako je i ta od 19 din visoka)
 
U nasem ataru prinos ce sigurno u proseku biti prepolovljen. I ovo sto se bude skinulo pitanje je kakvog kvaliteta ce biti. Tu se moze ocekivati hektolitar oko 65. Slicno je po celom Banatu, a i u ostalom delu Vojvodine nije puno bolje. Koliko se po slikama moze videti ispod Save I Dunava je nesto bolja situacija. Koliko ce sve to uticati na cenu veliko je pitanje, ali sigurno ne treba zuriti sa prodajom.
 
Prema ovome što gledam ovde stekao sam utisak da je situacija u Vojvodini jako loša sa pšenicama. Ako bude mala ponuda moguće da će i cena biti veća. A ako se na to bude dodalo i loš kvalitet onda.... Verovatno će biti svega i svačega. A pitanje je da li će i država intervenisati sa otkupom pšenice za robne rezerve. Pitanje je da li su potrošene zalihe.
 
Pšenica se dobro kotira na svim berzama cak je i Čikaska berza koja je uvek najslabija ima cenu 21 dinar.
 
Prosle godine je bio manji prinos, ali sa hektolitrom nije bilo problema. Ove godine em ce biti malo em los kvalitet.
 
Jel ima nekih informacija o ceni ili ćemo kao i prošle godine cenu da saznamo deset dana posle žetve?! U mom slučaju tako bilo
 
Cujem da je bilo nudjeno terminski 17.3 dinara, ali da je bilo slabo interesovanje.
 
Neznaju ljudi ni šta će navrći ni koliko a o razduženju da nepričamo.Biće ovo zanimljiva godina, kod nekog previše kiše a negde nikako pa se uklapaj.
 
Ovi naši "stručnjaci" koji se pojavljuju u medjima kažu da će ove godine biti prinos oko 4-4,5t. Prema ovome što ovde gledam na forumu mislim da će biti i ispod toga. Bar u Vojvodini su loše pšenice, ali i ostali krajevi nisu baš dobri. Dakle ponuda će biti loša. O kvalitetu da ne govorim. Još ako kao prošle godine bude kišilo kad bude pšenica već sazrela tek onda je kvalitet loš. Po svemu ovome mislim da će cena da krene od 18-19 din a gde će da završi videćemo.
 
Nazad
Vrh