Cena goriva

Nema fiksnih 50 dinara po litru: Evo kako se obračunava povraćaj akcize za dizel.

Za najnoviji obračunski period povraćaj iznosi 53,93 dinara po litru, što je više od dosadašnjih iznosa refakcije.

Izgleda da su mnogi zapali u taj obračunski period od 39 din.
Ja sam sipao samo u trektor u tom periodu tako da me ne muči mnogo. Nego jel dobio neko po tom novom obraračunu od 54?

Jel na svakoj pumpi vazi popust kao na Nisu ili je redovna cena? Neko kaze ovako neko kaze onako :)

Po nekoj logici trebalo bi da je umanjena cena na 184, jer za povracaj svakako nije bilo bitno na kojoj pumpi točiš imao si pravo na to.

Vlasnici benzinskih pumpi: Nemamo mogućnost da prodajemo dizel poljoprivrednicima po 184 dinara - Ekonomija - Dnevni list Danas
Niko neće u minusu da radi jedino mi ceo život radimo u minusu i kod nas pita

То говори нажалост пар ствари, неко је то изјавио, без конкретног плана, да мало смири ситуацију. Са друге стране је стигао одговор који не зарезује државу и пољопривреднике. Изгледа да је њихова карта мало јача.
И на крају пошто је опет велика разлика у цени горива код нас и комшија, видим опет туристичке туре преко границе.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nafta je kao mleko, kako mlekare iz mleka izvlače svašta i na kraju prodaju ono providno mleko za narod tako i rafinerije iz nafte izvlače mnogo toga i to im je glavna zarada a ovo što sipamo u rezervoare im dođe kao otpad i ne košta više od 40-50 dinara a ostalo je zarada države i pumpi.

Nazad
Vrh