Case

Imam problem sa Case cvx 1145 izbacuje mi greske: SGR 52,85,115,146,147,148 ne ide ni napred ni nazad jel imao neko takav ili slican problem

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

🔹 1️⃣ Problemi sa električnom mrežom

• Loš kontakt mase
  • Slab akumulator ili korozija na polovima
  • Labavi konektori CAN/SGR modula

Ovo izaziva neispravne signale i “lost communication”.

🔹 2️⃣ Hidrostat senzor / aktuator ne radi

Ako hidrostat kontrolni senzori ne daju signal ili su neispravni — transmisija se ne može kalibrisati i neće se pomerati.

🔹 3️⃣ SGR/ECU komunikacija je prekinuta

Bez komunikacije između transmisijske kontrolne jedinice i ostatka CAN mreže — traktor ulazi u sigurnosni režim.

Mogući koraci za dijagnostiku (redosled)

Isključi i opet uključi traktor

– Ponekad resetuje CAN greške kratkim prekidom napajanja (ugasi kompletno, izvadi ključ 1–2 min).

– Ako se neke greške ponovo pojave odmah → nisu samo privremene.Proveri akumulator i mase

– Čisti kontakte, proveri teg napona akumulatora

– Proveri mase motora na ram i ECU (često uzrokuju nestabilnu komunikaciju).Proveri CAN/SGR konektore i senzore

– Posebno na hidrostat iksensorskoj jedinici, FNRP/park brake prekidačima i transmisijskom modulu.

– Konektor povratnog senzora može biti polomljen ili okoravljen. FacebookKoristi CASE dijagnostički alat (Electronic Service Tool)

– Najsigurniji način da se očita tačan fault code list i parametri transmisije.Servisna konsultacija

– Ako su greške SGR 146/147/148 aktivne → verovatno je hidrostat servis ili kalibracija potrebna, što zahteva specijalizovan alat i tehničara.

Kako se pokazao Maxxum 125 sa 6 cilindara motorom? Video sam da im je boljka zadnji blatobrani, ali da li ima još nešto osim toga? Znam i da je menjač bučan i da pišti, ali to bih rešio muzikom tokom rada :)
Gledam polovne, cenu novih ne želim ni da znam.

Kako se pokazao Maxxum 125 sa 6 cilindara motorom? Video sam da im je boljka zadnji blatobrani, ali da li ima još nešto osim toga? Znam i da je menjač bučan i da pišti, ali to bih rešio muzikom tokom rada :)
Gledam polovne, cenu novih ne želim ni da znam.
Koje godiste polovnih gledas?
Imam mxm 140&110
Dok je mxm 125 izmedju njih po karakteristikama…

Gledam polovne, cenu novih ne želim ni da
Koji menjac gledas?
Semi power shift 16x16, nije bucan

Gledam polovne traktore, sa što manje sati. Ne mogu baš birati i opremu :D
Svi koje sam gledao su 16x16 menjači

Nazad
Vrh