Zdravo svima! Evo da se predstavim... Živim u Beogradu ceo život i do sada nisam imao nikakve veze sa poljoprivredom. Posedujem imanje u okolini Topole (~150a + 67a + 73a) koje sam skupo platio iako je u pitanju nasledstvo, da sad ne ulazimo u detalje. Imanje se teško može prodati jer tamo svi imaju zemlju, a niko nema para. Pošto teren mora da se održava da ne bi postao džungla, ove godine sam krenuo sa sređivanjem terena i planiranjem proizvodnje. Znači, forsirano sam počeo da se bavim poljoprivredom, ali to ne znači da mi se neće svideti. Do sada sam porušio raspale objekte, očistio žbunje i trulo drveće na glavnom placu, a u planu je postavljanje nove ograde, izgradnja montažne kućice i zasad voća. U zadnjih nekoliko meseci koristim svaku priliku da učim u vezi zemljišta, gajenja biljaka itd., pa sam do sada prikupio mnogo knjiga, uputstava, naučnih radova, a dosta toga sam i naučio. Jedan od glavnih izvora informacija mi je PoljoInfo forum, jer se tu mogu naći iskustva sa terena, što je vrednije od svake teorije u knjizi. Toliko o predstavljanju, vidimo se na forumu. Saša