Biofor preparati

Krka1

Novajlija
Učlanjen(a)
23 Nov 2025
Poruka
12
Pozdrav poljoprivrednici, relativno sam nov u bavljenju poljoprivredom. Ove godine sam prvi put uzeo da koristim Biofor preparate, konkretno, za sad, Bioplug i Bio P, u planu mi je na proleće i Nitrogenius i BioEho. Da li neko ima iskustva sa njima, da li ste zadovoljni cenom i kvalitetom, i samim učinkom. Ove godine sam ih koristio kod crnog ovsa, a ako budem zadovoljan planiram i na drugim kulturama.

Ja evo vec trecu godinu koristim Bioplug. Imam utisak da se struktura zemljista promenila. Generalno lakse se ore. A i kasnije je priprema za setvu bolja i dobijam ono sto zelim a to je da taj setveni sloj bude sto mrvicastije strukture. Pre je bilo da nikako nisam mogao da je ustnim a cime sve od orudja nisam prelazio po nekoliko puta. Takodje i Bio P sam koristio ali samo u kukuruzu i primetio sam da kod mene nema onu ljubicastu boju dok je mali. Nema veze koja semenska kuca. Ove ostale jesam koristio ali to sve treba da se radi da se ostavi bar jedan deo parcele za kontrolu pa onda da se uporedi. Misljenja sam da ipak treba vreme da prodje i dosta godina da bi bilo nekog efekta. Odnosno da se prvo radi na poboljsanju kvaliteta zemljista a onda da se dodaju ovi preparati koji su da kazem trenutni.

Ja evo vec trecu godinu koristim Bioplug. Imam utisak da se struktura zemljista promenila. Generalno lakse se ore. A i kasnije je priprema za setvu bolja i dobijam ono sto zelim a to je da taj setveni sloj bude sto mrvicastije strukture. Pre je bilo da nikako nisam mogao da je ustnim a cime sve od orudja nisam prelazio po nekoliko puta. Takodje i Bio P sam koristio ali samo u kukuruzu i primetio sam da kod mene nema onu ljubicastu boju dok je mali. Nema veze koja semenska kuca. Ove ostale jesam koristio ali to sve treba da se radi da se ostavi bar jedan deo parcele za kontrolu pa onda da se uporedi. Misljenja sam da ipak treba vreme da prodje i dosta godina da bi bilo nekog efekta. Odnosno da se prvo radi na poboljsanju kvaliteta zemljista a onda da se dodaju ovi preparati koji su da kazem trenutni.
Hvala puno na odgovoru. Ove godine imam dve jednake parcele povrsinski, slicnih struktura zemljista i slicnih prinosa godinama. Na jednoj planiram da iskoristim kompletnu gamu biofora, mozda cak i potpuno da izbacim veštačka djubriva, dok na drugoj radim bez toga, klasično, sa djubrenjem. Praticu stanje pa javljam iskustva.

Ajde bas me interesuje. Mozda i ima efekta.
Mada mislim da prvo mora da se sredi zemljiste pa tek onda da se dodaju ostali preparati. Ali za to treba par godina.
Inace sam ih ja zamolio da mi oni urade neku njihovu analizu. I jesu. A to je da se pokaze koliko koji bakterija i mikroorganizama ima u zemljistu.
Kod mene je to bilo bas zadovoljavajuce i naravno rekli da moze jos da se poboljsa. Ali da je zemljiste takvo da ima dosta tih stvati. Cak da je u standardu.

Nazad
Vrh