Balkanski magarac

malaksalo

Član
Učlanjen(a)
21 Nov 2011
Poruka
1.163
Lokacija
Progar,juzni srem
Ако те шта занима из области маркетинга слободно питај. На томе сам дипломирао са двоцифреном оценом а док сам радио у струци увек сам био на врху пирамиде.:kisa:
Cestitke za te zavrsene skole.

Sa magarcima je isto kao sa mangulicama.Kod nas u selu i okolini ima brat bratu 500 mangulica.Ljidi ne znaju sta ce sa njima dali bi ih i po ceni obicnih svinja ali slabo ide.Nisno mi jos dovoljno razvijena drzava da bi se zamlacivali sa takvim stvarima.
 

slobodan_ns

Moderator
Učlanjen(a)
2 Feb 2012
Poruka
902
Lokacija
Novi Sad
najveci poznavalac magaraca u srbiji je simic slobodan, koji radi u zasavici :) on ima svega nekih 2 godine iskustva sa magarica, sto se tice proucavanja :)

tako da mi apsolutno nista ne znamo o magarcima na naucnoj bazi ;)
 

vojvođanin

Zaslužan član
Učlanjen(a)
11 Jul 2011
Poruka
3.692
Lokacija
srbobran,vojvodina
... a i ona kolekcija koju su doneli u N.Sad na Sajam Poljoprivrede...sramota.Da se ja pitam to bi njima bilo oduzeto.Magarica jedva stoji, a pule, tuga i jad.Bitno je da se G-din puvaka na TV-u.
 

dobrodol

Član
Učlanjen(a)
25 Dec 2010
Poruka
3.436
Lokacija
opština Irig , Srem
Da samo znate na koji nacin je napravljen prostor za formiranje SRP "Zasavica", sramota bi bila veca, ali nekom je to u interesu, da ne sirim pripovetku da me neko ne bi prozvao pa " u`vatio za verbalni delikt " (nije ono sto mislite !?).Ovo je javni prostor...............
 

mario mario

Član
Učlanjen(a)
9 Nov 2011
Poruka
153
Lokacija
podgorica
Tako je, zna se da je samo prao pare preko tih magaraca. Licno su nam profesori sa veterinarskog fakulteta pricali kada su otisli da ih pregledaju nijesu mogli vjerovati na sta lice.... Zivi grobovi, zivotinje nijesu mogle na nogama da stoje... uzas!
 
Učlanjen(a)
5 Feb 2009
Poruka
1.339
Lokacija
Krusevac/Beograd
Nemojte da sudite po pricama i pocecima. Magarci koje sam ja video u novembru su u odlicnoj priplodnoj kondiciji, sa par grla u karantinu. Treba da znate da kad formirate jednu grupaciju stoke od odraslih grla tu dolazi do adaptacije i aklimatizacije na nove uslove. Magarci koje su oni kupovali su bili sa ranama od samara, u izgladnelim kondicijama i ko zna iz kakvih predjasnjih uslova zivota. Jednom stadu je potrebno da provede zajedno 2 sezone da se aklimatizuje i popravi. Slican primer je sa stadom busa od prijatelja u dimitrovgradu. Krave iz stala u kojima su bile sa jos po jednom ili same su dosle u ogroman copor od 200 jedinki i njemu je trebalo 2 sezone da ih popravi i navikne, sada su i debele i zaivahne i odlicno se razmonozavaju a imao je i gubitke u odraslim kravama. Tako i Simicevi magarci, kupovao je on sve i svasta i ono sto sam ja slikao i video u novembru i decembru je bilo odlicno.
 

lazarmatic

Član
Učlanjen(a)
29 Mar 2011
Poruka
859
Lokacija
perlez - ns
evo i moje lepotice

 

lazarmatic

Član
Učlanjen(a)
29 Mar 2011
Poruka
859
Lokacija
perlez - ns
naravno,ide ko blesavo. podigao sam joj mlecnost i sada imam i do 2kg sira dnevno x 200e jer je kackavalj pa ti vidi burazere sta je posao ::novac::
 

lazarmatic

Član
Učlanjen(a)
29 Mar 2011
Poruka
859
Lokacija
perlez - ns
pricao sam u nekoj drugoj temi..ovce su mi bile uplasene kada sam ih uzeo,nisam ih mogao isterati na pasu,izlazile samo nocu i to na kratko..strasan problem,bojale se bukvalno svega...sve dok nisam nabavio magaricu,vodi ih po celom salasu,gde je ona tu su i ovce. trebalo bi da je noseca

---------- Poruka napisana u 09:53 ---------- Prethodna poruka je at 09:52 ----------

tj nadam se da je noseca :)
 
Vrh