amel11

amel11

Novajlija
Učlanjen(a)
18 Jan 2013
Poruka
7
imam pitanje u vezi torpedo torpedo 48 dimi puno i nema snage ako je netko imao slicnih situacija svaka pomoc dobro dosla

ja sam amel 25 godina neradim nigdje i tako sta da vam kazem

- - - - - - - - - -

pomagajte raja sta bi moglo biti to mi se je desilo jucer a treba cistiti snijeg sutra a dimi dosta i nema snage ni pola a bojim se da ce mu biti sta gore

Pozdrav kolega, imali smo sličan slučaj sa agregatom za navodjavanje.. Ima Deutz motor F4l912 i isto to se desilo počeo je da puši kao lud i izgubio snagu, blokirao je na nekih 1200 obrtaja..

Kvar smo odklonili servisom boš pumpe, koji nije bio ni malo jeftin 300 evrića...:ppozdrav:

ovdje gas ide do kraja samo sto dimi i nema snage ni pola

- - - - - - - - - -

to mi se je desilo odjednom traktor odrzavan i sve ok ali to samo odjednom pocelo i ubi me to
na mjestu gas prima normalno kao i prije ko lud ali nema snage uz stranu ili kad vucem grn

ne gas do kraja prima normalno na mjestu ko lud normalno kao uvijek ali uza stranu gdje je mogao 4 nemoze ni 3 sad jednostavno nema snage i pusi ne previse ali nikad ni pod teretom od 6 m drva nije tako dimio

ne gas do kraja prima normalno na mjestu ko lud normalno kao uvijek ali uza stranu gdje je mogao 4 nemoze ni 3 sad jednostavno nema snage i pusi ne previse ali nikad ni pod teretom od 6 m drva nije tako dimio
treba proveriti filtere goriva, da se nije nakupilo možda prljavštine na nekom od holendera... drugo nebih znao šta da preporučim da se pogleda..:sreca:

foto_1289z.jpg
mi ovo zovemo holender

skidao sam ga bilo je prljavstine al nesto crno u prahu bil mu smetalo da probam bez filtera zraka

- - - - - - - - - -

holender - spojka

Imali šanse da se pomjerilo paljenje dali na razvodu ili na boš pumpi ?
stari kaze da je valjda u njih lanac i da nemoze nista preskociti moze samo puknuti i stati al opet neznam ja raspitat cu se malo za to bas

- - - - - - - - - -

proveri usis vazduha

jutros ustao u 5 nisam mogao spavati vise jer me pojede to sto nece takav sam,skinem filter zraka nije bas dobar a nedavno mijenjat a traktor ne radi puno nesto je u prahu crno unutra i proban bez filtera sta da kazem ide ko zmaj ne dimi cak sad ide i bolje moram ici kupiti filter pa cu onda da vidim,javicu se opet

- - - - - - - - - -

ej da ne otvaram novu temu a i nemogu naci kako da otvorim je.za hidrauliku uvijek sto kazu stuca a tako je kako ja znam za sebe kako bih to rijesio

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh