Alati i radionice

Takav ja imam,ali za bitove.Moram adapter koristiti za nasadne kljuceve,a adaptera sam izlomio ....Ovog sam uzeo jer je jako mali i zavuce se svugde skoro.

Po testovima, onima koje sam ja gledao, ima tu snagu, jedino što je unutrašnjost nešto "sužena" zbog redukcije cene. Tipa, nema veliki hladnjak elektronike i sl. Ali, za taj novac i garanciju, sasvim je korektan.
Jedino što nisam do kraja shvatio, a nisam se nešto ni previše trudio - da bi se izvukao maksimum kada je potreban, svakako treba 8 Ah baterija i odgovarajuće podešavanje u aplikaciji i/ili na uređaju.

Ovo sam nedavno gledao, jer je došlo vreme da polako pređem na nove alate. Stari 12 V sistem i bušilica koju sam koristio godinama za sve namene, nije bila dovoljna baš za sve te zadatke. I kako je trebalo da se odlučim kom ekosistemu ću se pridružiti (jedna baterija - različiti alati).. Parkside je bio čvrst kandidat.
I posle dana istraživanja, ipak sam rešio da poverenje dam Villageru..

DSC03287.jpg

DYI, ili ti hobi, amaterska upotreba za povremene zadatke sa kojima se susrećem. Na akciji uzet upola redovne cene.

Inače, ovaj impact driver je 180 Nm i ima prihvat 1/4 za bitove. To mi je potrebno više, jer za ostalo koristim set nasadnih ključeva.
I iako sam poručio i obične adaptere, ti adapteri hoće da puknu, ako nisu udarni. A možda pucaju i ovi drugi, ne znam.
Zato je Arkadije tvoji i stradao.

Šta znam. Ima brendova tih hobi akumulatorskih alata puno.
Meni je Villager ostavio utisak solidnosti i poverenja. I nekako mi se dopao.
Einhell je takođe bio u ozbiljnom razmatranju.

Ništa, poenta je samo u tome da taj Parkside impact wrench izgleda ok.
I ko se odluči za, ili već jeste u njihovom ekosistemu - bude to normalan izbor.. čini mi se.

Poslednja izmena:
Imaju li negde u Srbiji da se kupe krilca za pneumatske alate? Mogu da nabavim neki atlas copco bijaks ali vidim da mu manjka snage. Pa da dodam jos jednu pneumatsku igracku u kolekciju

Takav ja imam,ali za bitove.Moram adapter koristiti za nasadne kljuceve,a adaptera sam izlomio ....Ovog sam uzeo jer je jako mali i zavuce se svugde skoro.

Ja sam prebacio na klasicni 1/2”, osetno je jaci nego kad ide sa onim adapterom kojih sam dosta izlomio, a pritom u sredinu ovog moze da se ubavci šestougaoni

1c13beaf86f57e881ac1f17d33f738d5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ne znam koliko ali oseti se, i drugaciji zvuk ima kad udara, jače zvuči. Kupio sam na Aliekspresu, paše sve

I just found this on AliExpress: €24.44 | 1/2'Spindle Anvil Shaft 16 22 10mm Sleeve Ring WU268 278 279 Electric Wrench For Worx Parkside Screwdriver Replacement Household

Pa ne znam koliko ali oseti se, i drugaciji zvuk ima kad udara, jače zvuči. Kupio sam na Aliekspresu, paše sve

I just found this on AliExpress: €24.44 | 1/2'Spindle Anvil Shaft 16 22 10mm Sleeve Ring WU268 278 279 Electric Wrench For Worx Parkside Screwdriver Replacement Household
Napravio Kinez... Svaka mu čast! Sve imaju.

Kako ne znaš koliko jače udara (odvija) Šta znači to "oseti se, i drugaciji zvuk ima kad udara, jače zvuči." To što se jače čuje ne znači ništa.
Da li si ga poredio prilikom odvrtanja šrafova, pre i posle zamene

E pa nisam poredio, jbg, nisam neposredno pre prepravke, a jesam posle ugradnje naravno, i ja sam zadovoljan rezultatom.
Ako te bas detaljno zanima razlika u snazi mislim da ima na Youtube pre i posle, pokusaj da nadjes

Zeleni Parkside udarni odvijač, kako osigurava da ne spadne nasadni ključ? Pre neki dan ga uzmem, spadaju nasadni ključevi sa njega. Gledam, nema ni kuglicu, a na vrhu ima neku il' gumicu il' žicu, nisam zagledao, al' ne radi posao... Spadaju nusevi...

Iseku ekser, na dimenziju prečnika nasadnog ključa i kada se takva osovina ubaci kroz otvore na ključu i prihvatu, doda se o-ring u žleb ključa, da osigura njeno ispadanje.

Ako sam bio jasan - to je jedno od rešenja..
(a kako žleb i otvori postoje, liči da su tome i namenjeni)

Poslednja izmena:
Zeleni Parkside udarni odvijač, kako osigurava da ne spadne nasadni ključ? Pre neki dan ga uzmem, spadaju nasadni ključevi sa njega. Gledam, nema ni kuglicu, a na vrhu ima neku il' gumicu il' žicu, nisam zagledao, al' ne radi posao... Spadaju nusevi...
Nemaš kuglica koliko mi je poznato ni na jednom udarnom odvijaču. Verovatno su ispočetka stavljali, ali zbog čestog zaglavljivanja se odustalo od te prakse.

Čak se i nastavci za udarne odvijače prave tako da imaju rupu kroz koju bi prošao pin koji pominje Stevanović. Obični nastavci imaju žljeb za kuglicu dok udarni nemaju.

E sad moguće da će ti i samo odgovarajući O ring bez pina obezbediti dovoljno da kažem grip-a (kad sam već krenuo sa engleskim rečima) da ti nastavak ne ispada. Pošto ova druga pomenuta metoda ume da bude spora za promenu nastavaka.

Nezgodno je to sa srpskim i engleskim. Ja često ne znam odgovarajuću reč na našem jeziku, pa mi je engleski, uslovno rečeno, jedini izbor da bude sve lako shvatljivo.

Da, razmišljao sam i ja o tome. Odgovarajuću o-ring na vrh prihvata.
To barem ima za lako i jeftino naći. A sistem i jeste takav da tu i drži nasadni ključ.

Te rupe i žleb, verovatno su tu da dodatno osiguraju ključ. I verujem da postoji set (pin i o-ring) namenjen baš tome.
Ali jeste da to usporava izmenu. Nego.. kada se jedan ključ koristi npr sve vreme i puno puta - osigura se da ne ispada pri radu.
Tako mi to izgleda..

Nazad
Vrh