Alati i radionice

Ako je poenta da nema blata i da podloga bude tvrda da moze nesto teze preko nje i jos ako ce duze stajati tako bez nekog završnog sloja nece to baš moći tako.

Od četvrtka ako nekome treba veliki udarni bez baterije 8999 dinara i baterije od 12Ah 7999 dinara

723d20b39806be0667cf80f6c02aaa0b.jpg

Sent from my iPhone using Tapatav
Vredi li ovo sta?

@nebojsa100 Nece stojati tako dugo,betonirace se za godinu,dve veci deo toga ako su godine iole normalne,ako budu neke suse nenormalne onda jbg ...odlaze se za dalje.Teske masine ,sta je to ?. 10-20-30-50 + t ?.Samo na manjem delu ce se raditi u planu da mozda prodje kamion sleper ako budem drzao kuci zitarice nesto malo ,veci deo toga nece osetiti teret veci od zmaj prikolice pune,eventualno koja tona vise od toga.
Ako moze odma i pitanje sto je Milos postavio,ako se dobro secam imao si ovakav odvijac,jel sluzio bar neko vreme ?.Ti ga koristio profi,nama treba za ponekad nesto za odviti ,ako ima pola od snage koja pise ,opet za te novce i garancija 5 god ,nije losa kupovina.Ja hteo kupiti Bosch sa oglasa na kabel onaj od 1000nm ,kosta 250+ eur polovan u iole ok stanju ,mnogo para.Ovde kod parkside mi se ne svidja sto je za taj nm prihvat pola cola samo,da je 3/4 barem ,mnogo bi mi se vise svidjao.

@nebojsa100 Nece stojati tako dugo,betonirace se za godinu,dve veci deo toga ako su godine iole normalne,ako budu neke suse nenormalne onda jbg ...odlaze se za dalje.Teske masine ,sta je to ?. 10-20-30-50 + t ?.Samo na manjem delu ce se raditi u planu da mozda prodje kamion sleper ako budem drzao kuci zitarice nesto malo ,veci deo toga nece osetiti teret veci od zmaj prikolice pune,eventualno koja tona vise od toga.
Imao sam sličnu dilemu prošle godine,nasipao sam i ja jedan plac,6000m3 raznog kamena,da ne duzim priču,pola godine sam se raspitivao sta i kako i na kraju je morala skuplja varijanta jer kad su mi dovezli kamen od 600 din po toni tu je svega bilo sem kamena,to jeftino smece puno jalovine nije ni za sta.

Poslednja izmena:
Pa nzm,za 600 din mozda i vredi postaviti negde gde se nece gaziti nicim,ili jako retko,cisto da se gazi po blatu zimi,cena je primamljiva xd.
Sa druge strane skuplja varijanta je koliko ?, preko 1500 din ?,imam osecaj da je ovde kod nas bas skup tucanik zbog prevoza.

U tome i jeste problem sto ne vredi,pun jalovine,gline neke,zemlje neke bas ružne,kad padne kiša to bude strasno,nemozes peške da ideš po njemu a ne da predje neka ozbiljna tonaza.

Crni veliki odvijač nije za šarafanje, težak je i velik. Sa baterijom ima 4kg, plus kovana duboka gedora. Snage ima poprilično, jedino što nije uspeo kod mene da odvije je zapeknut šraf na osovini tanjirača koji je i kamionski pneumatski odvijač jedva odvio.
Šrafove na točkovima svim odvija odmah.
Za te pare nema ništa bolje da se kupi.

Ja imam zeleni, odlična stvar (za te pare). Ovaj crni je jači i bolji. 5 godina garancije. Mora da bude dobra baterija za duži rad.
Sa tim zelenim pre neki dan nisam uspeo da otpustim vijak koji drži pretplužnjak (ključ 24). A zavrnuo sam ga običnim okastim ključem možda desetak dana pre toga (kad otvaram oranje na slog na džombištu onda okrenem pretplužnjake na gore jer guše, kad razbacim i potom ubacim onda vratim pretplužnjake u radni položaj i posle nema gušenja), i to nisam pretezao jer nisam kadar (rđava leđa). Sad kad je trebalo ponovo okrenuti pretplužnjake na gore prvo probam ključem - ni da mrdne, onda čekićem po ključu - ni da mrdne, onda taj zeleni pola cola parkside - ni da mrdne, onda cevasti ključ i metarska poluga pa je popustio šraf, u trenutku otpuštanja je tako jako puklo da sam mislio da se slomio šraf. Ne znam od čega tako jako zariba, drugi pretplužnjak sam odvrnuo samo rukom (sa ključem naravno)...

Teško da će zeleni odvrnuti 24 maticu koju ne možeš rukom i ključem da skineš. Stezanje pogotovo. Uvek mogu još malo da ga dotegnem, ali baš malo i to baš moram da zapnem.

Nazad
Vrh