Alati i radionice

Elektro Vojvodina, opština i mi (u to vreme 30 porodica) smo platili (opština 15.000DM, nas 30 takođe 15.000DM (ukupno) a EV je isto toliko dala ali kroz radove: trafo, par bandera, novu liniju visokog napona,dokumentaciju...) da se postavi novi trafo u sred naselja. Stari je ostao na svom mestu za ostale salaše (oko 2km udaljen i slab do jaja). Kod nas je napon zimi bio ispod 160. Neonsko osvetljenje se gasilo, frižideri i zamrzivači su redovno krepali.... Sve monofazno smo šaltali na trofazno, što se moglo.

Jako lep alat. Dođe mi da ga kupim i ako će retko da zatreba. Lepo dizajniran, verujem da je i kvalitetan. Japanac ga napravio. Ima i za 70€.
Mislim da nije baš dizajniran za ove velike udarne sa 1/2" prihvatom već samo za manje sa Hex.

Dal je moguće da se nikome ne sviđa ovaj alat? :cry:

U suštini već postoje takvi alati koji su duži od ovoga i mogu sa tom dužnom prići na neka nepristupačnija mesta. Ali nijedan nije tako tanak i tako lepo dizajniram. Što rekoh bukvalno traži da ga kupiš makar ga nikad ne koristio. :)

Poslednja izmena:
Поред свих,, помагала" затекнем себе како одвијам шафове са виљушкастим кључем.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Ja kad uzmem okasti kljuc, sve se osvrcem okolo. Da me neko ne vidi. Da se ne osramotim sto rucno odvijam kljucem srafove. Ponekad potajno zavrnem sraf u lim ili drvo srafcigerom a nekad mi se omane i ekserom da spajam drvo.
Elektricnu busilicu smanjim na najmanje obrtaje da neko ne cuje da koristim alat na kabel 🫢

Jel ima negde na snizenju velika brusilica, nisam pratio nista skoro?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Svejedno mi je, dobar brend su i Makita i Bosch, mislim samo ta dva brenda bih i gledao.
Trebace mi pocetkom proleca pa bih uzeo ako naletim na akciji negde.
Dule, zasto nisi odusevljen Makitom?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Powerplus žuti alati mogu povremeno da se nađu na akciji 50%.
Jako dobri i kvalitetni alati, belgijske proizvodnje. Sve u njima made in EU, nista PRC.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Svejedno mi je, dobar brend su i Makita i Bosch, mislim samo ta dva brenda bih i gledao.
Trebace mi pocetkom proleca pa bih uzeo ako naletim na akciji negde.
Dule, zasto nisi odusevljen Makitom?
Najviše što mislim da bi trebalo malo mirnije da radi. Dobro fali soft start, ali imaju slične modele sa njima. Ovako sem toga je OK

Dali neko ima moment kljuc hogert? Kakav je po pitanju preciznosti stezanja? Deluje kao kompromis izmedju ovih jeftinih i uniora.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Pre par nedelja (kad je bio crni petak) sam uzeo Unior 35-350nm za nekih 14.000 i koliko vidim isti je to očin ko i ovaj Hogert. Isti princip rada a oba su kinezi otprilike. E sad da li su isti kinezi i kakvi su po pitanju preciznosti i jedan i drugi, nzm.

Neposredno pre upotrebe moment ključ baždarim u sopstvenoj izvedbi i odmah posle upotrebim...
Svaki će završiti posao....
Ne upotrebljavam ga svakodnevno, jednom do dvaput godišnje...

Da li bi ukratko opisao kako? Ja sam kupio u lidlu, privukla me cena. Nisam mehaničar, krpim svoje mašine ali trebaće mi da dotegnem glavu na yto kad nagura sate.

Nazad
Vrh