Alati i radionice

Kupis neki renovator sa oglasa polovni ,tipa Fein ili slicno i imas alat koji ce sluziti ihaj godina,a koristan je dosta,tj za taj posao je izmisljen sto tebi treba.

На циркулару се преко клизача може подешавати дубина од нуле до максималног реза. Ако ћеш њиме радити на металну површину која клиже доле залијепи два слоја креп траке да не гребе ламинат који остане.

Иначе су за тај посао као створене оне вишенамјенске зујалице (не знам ни како се зову код нас, а имам једну и редовно је користим за све и свашта).

Imam sledeći problem: treba da u podu od laminata isečem jedan deo kako bih došao do betona ispod laminata. Ne bih da rasturam ceo laminat u dve prostorije kako bih došao do daski koje treba da isečem, radije bih na licu mesta da isečem potreban deo, znači iscrtam flomasterom po laminatu gde treba da se iseče i onda nečim da isečem direktno na podu taj obeleženi deo. Ispod laminata je filc a ispod filca stiropor, mislim da je debljine 1cm. E sad, pošto je ispod laminata samo 1cm do betona, trebalo bi iseći nečim što ne ponire dublje od 1cm, a ja od alata imam samo ubodnu testeru i kod sestre je iza pokojnog zeta ostao ručni cirkular. Vrh testere (diska) na tom cirkularu je niži od šasije cirkulara (onaj deo koji se prisloni na dasku koja se seče) otprilike nekih 5-6 cm pa sam zamislio da ceo cirkular stavim (nekako pričvrstim) na neko parče štafle i time ga izdignem iznad laminata taman toliko da testera ne prodire dublje u laminat od 1-2cm. Ali ne znam da li sme tako da se radi, tj da li sme testera da samo na krajnjem obodu ulazi u laminat? Nisam nikad radio sa tim cirkularom, pa nemam pojma šta se sme a šta ne sme.
Sam si dao odgovor. Ako cirkular nema štelovanje za dubinu reza stavi neke daske po kojima će da klizi.

Sad me zanima što praviš tu rupu?

Nazad
Vrh