ивча

ivan610988

Član
Učlanjen(a)
1 Okt 2010
Poruka
491
Поздрав свим форумашима. Дакле, да поновим, име ми је Иван Илић, рођен лета господњег 1988. Живим код Великог Градишта.. Нисам ожењен, војску нисам служио још, надам се и то чим будем завршио студије. Са дедом обрађујем (колико год стижем) око 15 Ха своје земље, и још колико у закупу, искључиво се бавимо ратарством, и нешто мало сточарством само за своје потребе. Планирамо проширење производње по завршетку студија јер тренутно временски а бога ми и финансијски не могу више да постигнем. Од механизације користимо старог доброг зеју 5211 1984. који никад није издао и наравно 539 1981. Од прикључне углавном све, да не набрајам сад, сем пнеуматске за широкоредне културе, што нам је тренутно рак рана што би рекли, то је следеће на реду чим буде могућности (убише ме ове школарине :)). Прилично сам добар механичар и бравар, тако да сву механизацију оправљамо углавном сами. Толико о мени, упознаћемо се и боље временом, надам се да ћемо се лепо дружити и размењивати искуства. Шта вас интересује питајте слободно. ;) Слике ћу убацивати нове редом како буду текли радови да не копам сад по компу да тражим старе. Још једном, поздрав са све колеге, другаре и остале људе добре воље. Живели, и Бог нас чувао! :ppozdrav:

Dobro došao Ivane :ppozdrav: bravo za ovo mega predstavljanje ::svaka cast::

Bora je napisao(la):
Dobro došao Ivane :ppozdrav: bravo za ovo mega predstavljanje ::svaka cast::

Хвала чика Боро, ако смем тако да Бас зовем? Читао сам и вашу тему, и могу вам рећи да сам одушевљен. И ја бих волео да радим тако нешто али нажалост немам ни времена ни новца. Ако нађем у некој шупи мом крају неку машину вредну спашавања обавезно јављам. Ако може, волео бих да ми пошаљете слике ремонтованих машина на маил. Поздрав. :ppozdrav:

Ivane,ako si pročitao sve od početka,bilo je i restauriranih traktora :cao: Sada trenutno sređujem jedan moj stabilni motor marke Guldner(čitaj Gildner) dugo je stajao pa je sve zapeklo :udri: a drago mi je što i ti obožavaš stare mašine,a biće vremena i da ih i ti sređuješ,što se oslovljavanja tiče,nema problema :haha: :ppozdrav:

Bora je napisao(la):
Ivane,ako si pročitao sve od početka,bilo je i restauriranih traktora :cao: Sada trenutno sređujem jedan moj stabilni motor marke Guldner(čitaj Gildner) dugo je stajao pa je sve zapeklo :udri: a drago mi je što i ti obožavaš stare mašine,a biće vremena i da ih i ti sređuješ,što se oslovljavanja tiče,nema problema :haha: :ppozdrav:
Прочитао сам све. Него сам мислио ако има још нека слика. Јел можете још нешто да ми кажете о том мотору, неке основне карактеристике. Волео бих неки пут, кад ми време и ::novac:: то дозволе да свратим и уживо погледам неко ремек дело...ко зна, можда и помогнем мало у неком пројекту... :ideja: :ppozdrav:

П.С. Хвала свима за добродошлице! :ppozdrav:

Odg: ивча

evo nekih slika od danas...
aayiwx.jpg

34q70k3.jpg

29aznrc.jpg

dodatak 12.10. bacanje vestaka
4ig68g.jpg

nn7czq.jpg

2e34g34.jpg

Odg: ивча

5211. sluzi kao metak :D. Nisam za sad imao vecih problema sa njime, uz redovno odrzavanje naravno. Imam problema sa kocnicama sad, jer su mi procureli zadnji cilindri, a u sred sezone sam pa ne mogu da ga rasturam. To cu u toku zime da sredim. Menjao skoro cilindre kvacila, oba. I to je jedina stvar na koju mogu da se pozalim, jer gumice hoce da procure cesto(mozda los kvalitet ili nisam montirao dobro, mada ne verujem), videcemo sad kad su komplet novi cilindri. Inace, danas setvospremirao ceo dan, do malopre, prosek oko 6,5l/ha. Pitaj slobodno sta te interesuje. :ppozdrav:
hum23l.jpg

zlcf0w.jpg

2ikp2yv.jpg

Jel i on ima bocne reduktore? Ako ima to je cesto falinka na kocnicama kod Zetora, ili recimo Ursusa, ali jednom kad sredis to, on traje.....

Ima bocne reduktore. Da ne znas mozda neki laksi nacin da to sredim a da ne moram da rasturim pola traktora :haha: :haha: :haha:. Ili ako imas neke radionicke knjige, da ja to malo proucim. Placam :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:! :D

Znam da sam ja na mom Ursusu c360 morao da skidam oba reduktora cela ( ne pitaj, nas trojica smo skidali jedan) da bi stigli do kocionih cilindara (koliko sam te razumeo, oni cure), i nije bilo ni jednog drugog nacina da se to sredi, jer je to i Ursusu i Zetoru falinka. E sad, pogledaj za prirucnik na forumu u oblasti za radionicke prirucnike, ili pitaj nekog u odeljku Zetor. :ppozdrav:

Nazad
Vrh