Поздрав

javafxnoob

Novajlija
Učlanjen(a)
10 Jun 2016
Poruka
13
Поздрав свима.

Зовем се Далибор, из Врбаса сам, по струци сам инжењер информатике.
Однедавно сам почео да се занимам за органско повртарство, доста тога сам већ научио на овом форуму и интернету уопште о ономе што ме занима па сам решио да се региструјем и овде у нади да ћу у директној комуникацији научити још и да ће ми добри људи помоћи око неких недоумица које имам везаних за моју мини "плантажу". :osmeh:

Pozdrav Dalibore i dobro došao na poljoinfo forum.

Требала би ми помоћ. Посејао сам чери парадајз из семена 23.05. у пластичне чаше. Знам да је већ било касно, али сам хтео да пробам, ово ми је и тако "мали експеримент". Сорта Чери Бел и још једна. Чери Бел се и некако држи, ова друга мало слабије. Ево шта је проблем, пре пар дана сам приметио на пар стабљика (ако се то у овој фази уоште може тако звати) нешто необично. Мoја прва претпоставка је била да је пламењача, па сам 2 чаше бацио, једну сам оставио, коју постављам на слици да видите како изгледа.

xcsk7n.jpg

Читао сам да у органској производњи људи превентивно прскају између осталог, парадајз са мацератом од белог лука и са раствором соде бикарбоне. Направио сам ову другу варијанту и напрскао. Сад, да ли је било касно, или то нема ефекта нисам сигуран, јутрос сам видео да се мало проширује. Једна од биљака изгледа овако:

10gkwhg.jpg

Видим да трави поред стабљике уопште не смета. :)

Јел то пламењача или шта је? Шта ми је чинити, има ли спаса?

To pitanje bi trebao postaviti u delu o povrtarstvu, pre ćeš dobiti odgovor. Jednostavno ljudi koji se bave povrtarstvom ređe zalaze u ovaj deo foruma.

Хвала на сугестији, новии.
Поставио сам у већ постојећој теми, ваљда је то у реду. Још увек не могу да отварам нове теме, па сам зато ставио овде. :)

Ваљда ће одговорити неко. :)

Nove teme mogu da otvaraju članovi koji imaju napisanih više od 30 poruka.

Nazad
Vrh