Из Београда у околину

Karlito

Član
Učlanjen(a)
19 Jan 2011
Poruka
45
Поздрав свим старим, новим и будућим члановима

Зовем се Карло, 1984 сам годиште, а пољопривредом се бавим у Мељаку, општина Барајево. Моја жеља да се бавим пољопривредом почиње од када сам имао 10-так година, када сам прочитао књижицу "Мој био врт" Марије Омахен, и када сам на телевизији гледао неке интересантне емисије о повртарству. Од тада па до данас, а и убудуће остајем веран принципу да никада не користим вештачка ђубрива нити пестициде. На почетку сам, као клинац радио са татом у баштици иза зграде (одрастао сам у стану, и живео у стану до своје 19. године), а касније сам срећно побегао у Мељак, јер сам био срећник који је имао где да побегне од породице, а све њих мрзело је и данас их мрзи да одлазе "богу иза ногу" те ретко долазе, и имам апсолутну слободу. Година 2006,2007 и 2008. уопште се нисам бавио пољопривредом, јер сам радио на градилиштима ради сигурне егзистенције. Година 2009 ми је била једна од најгорих, јер сам се вратио међу своје, односно попустио сам пред притисцима материјалних трошкова. Године 2010. сам имао доста успешну сезону расада парадајза, што ме је колико-толико материјално одржало у Мељаку. За ову годину планирам доста озбиљнију производњу, поучен искуствима прошлогодишње сезоне као једине која је била истински профитабилна у мојој пољопривредној каријери.

Иначе, апсолвент сам Саобраћајног факултета, Одсек за железнички саобраћај и транспорт, и непоправљиви сам железничар.

Nazad
Vrh