Извоз воћа у Русију

Učlanjen(a)
25 Jun 2019
Poruka
2
Lokacija
Београд
Придружио сам се овом форуму због неправде коју сам видео. Већ 5 година сам у извозу за Русију и земље бившег СССР-а. Трговачка компанија без хладњаче, коју је Уредбом ограничена да извози свеже воће и поврће. Свакодневно натезање с хладњачарима попут сељака. Не радим на богатство већ на поврат ПДВ-а. Да ли радник може да буде задовољан ако види да његов газда купује скупе аутомобиле а држи једнак просек плата и неправедно исплаћује добављаче сировине? Не може. Срећа је управо делење. На руском счастие - буквално значи: суделовање/учествовање. Нико није реално срећан ако неко поред њега грца, уздише или сече стабла или просипа због неправедне цене.
Друго то је наша лоша слика пред православном источном браћом. То значи да смо још увек неуређена држава. Много смо се пута обрукали у извозу због потпуно несавесних извозника. Због тога су многи купци кренули да заобилазе Србију у широком луку. А сви знамо да по квалитету производа имамо капацитет да се поредимо са Израелом.
Промена је могућа и мислим да смо на кулминацији неправде. И због те промене сам овде, јер објављивање/сагледавање истине је почетак промене на боље.

Извоз је грана економије коју држава треба да подстиче а не да спотиче. "Извознички лоби" је пародија на израз "увознички лоби", због оних којих штитећи неке увознике уништавају нашу производњу. О вештачки креираним монополистима у извозу - не планирам да говорим.

Наравно, ничије име, ни град нећу помињати.
 
Poslednja izmena:
Здраво-живо.

На руском се суделовање/учествовање каже соучастие, што је малце различито од счастие, тј. срећа.

А то што се се због бескрупулозних ликова брукамо сви, као држава, то је проблем наше државе. А "Россељхознадзор" мож' слободно да почне и да стреља... ако се ја питам.
 
Poštovani dobro došao na poljoinfo forum. Pre početka pisanja bilo bi dobro da pogledate pravila foruma, jer je ovo mesto za razmenu iskustava među poljoprivrednicima, za ostale teme ima jako malo mesta.
 
Nazad
Vrh