YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Po recima servisera najvise uzima(da ne kazem krade) njihov sef servisa. Ali otom potom.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
A šteta... Ja lično sam sa traktorom kao mašinom baš zadovoljan... Za nekih 2000 sati i 7 godina mehanički baš nisam imao ni jedan peh.. Malo sam se samo zezao sa strujom, i to što je čudnije struja je turska kao kod traktora iz turske, a ne kineska... Mali yto je za mene baš zahvalan traktorčić...
 
Po recima servisera najvise uzima(da ne kazem krade) njihov sef servisa. Ali otom potom.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Njihov majstor Boza koji je sada u penziji je sisao zestoko,ali je bio odlican majstor. Meni je menjao kvacilo i poluosovine,nije bilo tajne za njega,kineza je poznavao u prste,naravno slali su ga u Kinu na specijalizaciju
 
A šteta... Ja lično sam sa traktorom kao mašinom baš zadovoljan... Za nekih 2000 sati i 7 godina mehanički baš nisam imao ni jedan peh.. Malo sam se samo zezao sa strujom, i to što je čudnije struja je turska kao kod traktora iz turske, a ne kineska... Mali yto je za mene baš zahvalan traktorčić...
Kabina Yto, Foton ima neke elemente svetala koji su identicni Arma/Basam/Htt. Kontam da to radi Yesi ili kalo se vec zove fabrika u turskoj za kabine i prodaje svima.
 
У једној фирми у РС су иструлили на плацу,ето колико су се добро продавали,на крају је и фирма пукла а они завршили политчким путем по комбинатима и тамо зарастају у корење.Пар оних од 90 кс ради на фарми.Има у федерацији фирма која има све делове апсултно све и доста су повољнији од агровојводине,јер је једном из села пукао зупчаник у мењачу на пар стотина рч,и у агровојводини су хтели да га ошуре,и на крају оде и купи у федерацији.Не сећам се тачне цијене ал нпр ако је у АВ била 100е,код ових је било 40.е
Eh, kada sam ja okacio slike ovdje na forumu, iz te firme, tamo negdje''13 ili ''14 god, bilo je ''to ne moze biti'', pa se povela zestoka rasprava, koju je poslije pocistio, mislim, panonstib.
I o toj firmi iz, cini mi se Zenice, ili tako nesto tipa centralne Bosne, je bilo ovdje rijeci, uglavnom veoma negativne.
p.s. zaboravio si reci da su na tom placu to bili novi traktori, i bukvalno se polu-raspali.
 
Kabina Yto, Foton ima neke elemente svetala koji su identicni Arma/Basam/Htt. Kontam da to radi Yesi ili kalo se vec zove fabrika u turskoj za kabine i prodaje svima.
za foton stvarno ne znam, ali ovaj moj yto ima ec kabinu, koja se doplaćivala, i svi turski traktori iz tog vremena imaju iste profile od kabine, brave, kontrolnu tablu i tome slično, čak ključ od kontakt brave pali sve i jednog jcb-a, i upravo kad mi je brava stradala dao sam ključeve drugaru koji ima više jcb mašina, neke su stare tek godinu dana ali svakako imaju isti ključ...
 
Ja sam kinezu menjao:
1. kvacilo(pukla je korpa),
2. pumpu hidraulike,
3. razvodnik,
4. prednje poluosovine(45000.00 komad posto ne moze samo krstak da se menja)
5. anlaser,
6. alternator,
7. onda nazad one spingle sto povezuju ramena i poluge
8. guzve par puta,
9. pumpa volana i pored nove pumpe opet se tesko motao na ler gasu,
10. ventilator hladnjaka
11. auspuh,
12. menjana je ona remenica na radilici sa gumom,
13. kad sam ga prodao imao je 5500 sati i covek ubrzo nakon toga pukla spojnicka u menjacu.
A cena delova iako nabavljana ispod ruke,opet je bila duplo veca nego na rusu.
1. Uf korpa, baksuz.... To je verovatno bila ona starog tipa, mislim da je i kod mene takva ali nemam problema nikakvih niti nekakvih simptoma. A sad stavljaju Lukas-ovu, pa je i kvačilo mekanije a i bolje. Tako kažu. Realno, na rusu je korpa jaka ali ima falingu, svu toplotu sa ploče prenese na lamelu jer nedostaju izolatori ispod opruga. (mtz/yto=1/1. po meni)
Kod kineza jedan od problema je što od svih ovih stvari koje si nabrojao neke možda i nisi morao menjati kao što je nprstavka 2 i 3 razvodnik i pumpa hidraulike. To je napravljeno kao kod Rakovice koliko sam sa Y.T. snimka uspeo da vidim. Zupčasta pumpa (ona može da izbije gumice ali odjednom da zvekne, teško.) Razvodnik ima jedan klipić unutar tog mozga da tako kažem i faktički je taj princip rada neuništiv ili u najmanju ruku poprilično dugotrajan, ali ako je ušao opiljak, strugotina od obrade (što je moguće jer kinezi nisu bili nešto previše uredni pri sastavljanju. možda ni sad nisu) onda se taj klipić zaglavi i hidraulika ne radi. Tako je prijatelj prošao na Rakovici. Svaki dan je palio i unosio rolo bale među goveda. Jedan dan upali traktor a hidraulika potpuno mrtva. Rasklopio sam mu hidrauliku i taj mozak u param parčad i jedva sam našao u čemu je falinga. Očistio, sastavio i eno je i dan danas radi i to aktivno kad ima krava... nzm možda i 300. Eno ga na YT-u snimak kako oru 63 kj za 4 sata sa Džon dirima. E a tako nešto od servisera niko neće da radi (još jedan problem) nego ili pošalje u mikron ili te natera da kupiš novo. I onda tu dolazimo do one problematike skup je deo jer mu je i sama izrada skupa pa onda još dok se ovi ugrade u cenu..... (tu je rus u prednosti jer je drugačije napravljeno i guta sve opiljke, a ako nešto i zvekne, nije skup deo. mtz/yto =1/0.)
4. Poluosovine-krstake verovatno nisi podmazivao kao ni ja, pa nije ni čudo ako su trajali malo. Ja sam tek prošle godine na oko 2500rs provalio da se mogu podmazati a nemaju mazalicu. Kad sam počeo drukati mast, tačno se čulo kako su šoljice prazne... Jbg. (kod rusa nisam siguran kakvi su krstaci ali nije bilo problema sa njima. mtz/yto=1/0.)
5. Anlaser su ti uvalili stari tip kao što su i meni hteli, garanat. Kod nas je reduktorski i apsolutno nikakvih problema nema i neće ni biti jer sam ga jednom otvorio da ga očistim i vidim kako je napravljen. To mora trajati, isti je kao na Golfu dvojci. (na Mtz-u obično zvekne bendiks dosta često. pokida ga kad je 5-6ks anlaser... mtz/yto=0/1)
6 Alternator se remontuje kao i svaki drugi. Menjao mi prošle godine drugar regler i ležajeve. Ne vidim zašto kupovati drugi. ( tako i na mtz-u. Ali ako zanemarimo onaj mozak za punjenje levog i desnog akamalatora na mtz-u, koji često drka pa zbog njega često riknu akamalatori a i dosta je skup, napisaću mtz/yto=0/0).
7. Špingle, da. To im je bilo slabije, mada mi nemamo problema, ali su sad stavili baš masivno jake. (na Mtz-u sa običnom hidraulikom takođe pucaju te bolcne i špingle. na monobloku se samo pojedu oni krstaci gore... Al ajd mtz/yto=1/0)
8.Gužve, tj španeri poluga su ti pucali zbog previše lufta levo desno kada se oruđe podigne i okreće na uvratinama sa npr obrtačem. Nijednom nije puklo dok nismo počeli raditi sa obrtačem. (na klasičnoj hidraulici kod mtz-a je to dobro rešeno sa klasičnim španerima i piči, a na monobloku je rešeno malo komplikovanije ali ne pucaju tj pucaju i na njima jednako kao i na kinezu ako se ne nameste dobro. Al ajd nek je mtz/yto=0/1 ali realno bi bilo 0/0)
9. Orbitrol si trebao menjati. I kod nas na leru se teže mota, ali valja naglasiti da na mtz-u niko ne drži na +-500obrtaja ler. svi držite na 1000 a onda i na yto ide lako volan. (kolega ima dva 82.1 i na jednom mu išao teško volan dokle god nije promenio orbitrol. Mislim da je član Danger jednom objašnjavao kako se to podešava na mtz-u. mtz/yto=0/0)
10. Zašto si ventilator menjao? Sigurno se nije grejao. ( Mtz/yto=0/1)
11. Auspuha na mtz-u sam se navario..... a na yto-u nikad. Nijedan. (mtz/yto=0/1)
12. Remenica je damper? Nisam znao. Jbm ga, ako je trebalo menjati, menjaćemo. I na JD-u, kažu traje oko 5-6.000 rs. Ako sam dobro zapamtio. (ajd nek je mana mtz/yto=0/1)
13. Spojnička.... ako bi gledali taj deo na rusu, tamo hoće da zveknu ležajevi u zec kornjača reduktoru ili navrtka difa svuče navoj sa osovine... Al ajd nek je i to mana na yto-u mada nisam čuo da je neko menjao a ni mi nismo na našem. (mtz/yto=0/1)
Ovo je moje viđenje stvari i rećiću moje mišljenje sad i više se neću ponavljati.
Mtz jeftiniji za kupovinu delova (uglavnom) kao i bolja pokrivenost-dostupnost ali se češće šarafa.
Yto skup za kupovinu delova (uglavnom) dostupnost i pokrivenost delovima pod monopolom, ali se ređe šarafa.
Ima tu još niza prednosti i mana i kod jednih i kod drugih ali iovako sam se previše raspisao.
Neka oni nas služe što duže bez kvarova pa koji god da je traktor u pitanju. :ppozdrav:
 
4. Poluosovine-krstake verovatno nisi podmazivao kao ni ja, pa nije ni čudo ako su trajali malo. Ja sam tek prošle godine na oko 2500rs provalio da se mogu podmazati a nemaju mazalicu. Kad sam počeo drukati mast, tačno se čulo kako su šoljice prazne... Jbg. (kod rusa nisam siguran kakvi su krstaci ali nije bilo problema sa njima. mtz/yto=1/0.)
Чек', чек'... немају мазалице, а ти ипак нафилово машћу? Ако си раније писао о томе детаљније, сигурно сам пропустио то, па ако можеш, помози да нађем твоје писаније или опиши процедуру коју си урадио.
 
Mislim da sam pisao prošle godine.... Al jbg nisam siguran. Krstaci nemaju mazallice ali imaju čepove u vidu M6 šarafa koji su se zamaskirali i stopili sa okolinom pa se nisu lako videli, zahvaljujući prašini i zaturenosti. Skida se jedan kraj centralne spone, da bi mogao dodatno manuelno da namotaš točak a takođe i graničnik izvrtiš u cilju zbog radi iste rabote. Zatim, treba ti cev od jedno 20-ak cm dužine koja na jednom kraju ima mazalicu a na drugom adekvatan navoj da bi mogao kroz nju plasirati mast u krstake kad su tako pozicionirani, kao u bunaru. Čak i sa takvim produžetkom navoj nije na pravcu pa cevka teško uhvati tj postoji rizik da se cev uvrti ukoso... Znači, oprez. Ako se taj deo savlada onda je dalje lako. Podmazuješ krstake dok mast ne nasloni na semeringe šoljica iznutra, znači ne sme da proviri napolje. :) Kenjam malo :) Mada bi stvarno trebalo krstake tako mazati. Češće i pomanje.
 
Благодарим. ::super::

Примљено к знању.

Копирам твој пост у свој тефтер у компу, па кад буде прилике, да гвирнем како је то код мог Брус Лија.


P.S. Не могу сад овако из главе да представим себи колико ту у ствари има места, ал' како цениш - може ли ту да се углаве нипле под углом и да им се мање-више нормално приступи главом мазалице?
 
Jel imao neko problem sa sajlom ručnog gasa na 904 ili sličnom modelu? Često puca, godišnje ih dve promenim.
Tražio sam post u kom sam opisao kako se podmazuju krstaci i nabasam na ovaj i setim se da sam odgonetnuo misteriju (bar mislim) zašto često puca sajla ručnog gasa. Prosto je. Sajla bi trebala da ima dva limića kao na sajli kvačila i da se ti limići kače na ručicu gasa. A ne da se kači sajla direkt. Kada se stisne nožni gas, i namesti ručni, sajle gasa se u jednom momentu saviju kod pumpe. I to je ok, jer je prostor veći i sajle se ne lome puno pa im ni ne smeta. E ali kada se oduzima gas, npr dolaziš na kraj njive, onda obično svi vratimo ručni gas u nulu i tu nastaje problem. Sajla je preduga da bi se kroz bužir vratila i savila kod pumpe pa se savija kod mehanizma za ručni gas tj kod te glave sajle jer joj tu lakše. E zato trebaju limići da ručica gasa ne gura sajlu.
----------------------------------
Zorge, kod yto-a ne može. Nekako su čudnog oblika krstaci i nema mesta da se niple uglave a da tamo sigurno ostanu.
 
Sinisa,moj yto je bio 2008godiste pretpostavljam da je tvoj noviji i da su dosta nedostataka resili. Krstaci nisu imali opciju za podmazivanje,nema ni rus ali ne znam da li je neko menjao na ravnom mostu.
Za kvacilo si sve dobro rekao,posle sam stavio "LUK" kvacilo koje je kostalo 900e ali je bilo mekano kao na autu.
Alternator sam morao da menjam,jer stari se bukvalno raspao,a najveci problem je bio sto se pregrejavao kad se upale radna svetla.
Ventilator je fabricki bio cini mi se sa 6 peraja i kad je leto hteo je da se greje i onda mi je Boza preporucio od 10 peraja kad se pojavio na novim modelima. Jeste damper je menjan na 4000sati
 
I ne znam kako je kod tebe,kod nas ovde je svima vukao ulje iz vazdusnog filtera,ja sam dolivao svakih 7 dana. Drugar je 2012.kupio nov yto130ks i na 100 sati mu je ostao bez ulja i obrusio karike
 
Sa malim 454_554 su svi imali muke žive
2_3 su prodana na 3k sati
To je takvo smeće od traktora
Veliki 80-90-120_130 idu super
Evo baš ovog jutra idem da vidim kvačilo na jednom 90 kaže propalo?
Traktor ima 10+god i verujem bar 4k sati

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Stalno pričaš da su mali yto smeće, šta je konkretno problem? Pošto ja znam za više komada koji rade više hiljada, sati bez nekih ozbiljnih problema...
 
Nazad
Vrh