Cena soje rod 2013.g.

Ovo je skroz luda zemlja,Vi prodajete soju po 60din a meni stigla ponuda(poruka od klanicara da mogu da kupim sacmu po 62din).
Mislim to je na zapadu normalno da dobijes kilu sacme za kilu soje ali ovde to nije bilo.

Ko nudi tu sačmu. Mislim da u Srbiji nema da se kupi Gmo

- - - - - - - - - -

Moj dobavljč Soja produkt 72 sa pdv + prevoz za pogaču
 
pb-tabela465.png


Mozda sam i potrefio pravi trenutak da je prodajem!?

Svaka ti čast . Inače si realan i sa nogama na zemlji , vidi se iz raznih postova , tako da nije čudo ovo sa sojom što si dobro odigrao . :ppozdrav:
 
Napisao sam Momo u jednom postu da vise nisam mogao da igram ovu igru jer se ispostavilo da nisam nikakav igrac kad su u pitanju zadnje 2 godine sa prodajom kukuruza! Puko sam par dobrih hiljada evra samo zbog toga sto nisam osetio pravi trenutak prodaje. Jbg sta da se radi!
Da smo mi zivi i zdravi. Eto naidje po neka godina kad pokriva soja.:ppozdrav:
 
Sa pdv-om.mogao sam se cenkati jos za 1 dinar Ali sam sebi zacrtao cenu of 55 dinara I ova 4 su mi ekstra zarada.necu da mi se ponovi kukuruz kada mi je bill malo 28 dinar,a posle pao na 12 dinara
 
Meni nude 57+pdv a ja hocu 59+pdv.Ostaje ponedeljak kao sudnji dan za odluku.Odluku kupca koliko je spreman da plati.Ovo je cena za soju u mom podnom magacinu.
 
Kod mene izgleda najlošija cena soje lokalni odkupljivač nudi cenu od 54 din sa pdv imam neku količinu za prodati al nema se kome po nekoj prihvatljivoj i isplativoj ceni , pogotovo što je rod kod nas podbacio jbg džakirana je i čeka neku bolju cenu.
 
1400 do 1500 kg/kj daje tu zaradu.
Pet druze nemoj zaboraviti da su vecina bar kod nas dali soju po 45 ,posle one katastrofalne cene zita.A mi sto sad dobijamo vecu cenu nismo je dobili sto mo pametni ,neg sto smo se kockali.Sta bi bili da je ostala 45 a evro otiso,danas stracu fakturisali neku robu po 118 ,zabole ih za srednji kurs evra.
 
Nista ne zaboravljam i svestan sam situacuje. Ono sto sam napisao bilo je vezano za Vitezovu prodaju po ceni od 59 din. a ne po 46.
Druga stvar nigde covek nije naglasio da ima arende ni po 220 evra ni po 100 evra. Tako da ja vas molim da citate postove onako kako pise a ne da ih tumacite drugacije pa ispadne da je covek sad u gubitku a rekao je da ima zarade od 600 evra!
@MOMO Zakup kod nas se krece oko 150 evra! Ima zakupa i jeftinijeg a ima i od 200 evra.
Prosle godine nisam bacao soji ni gram djubriva i imao sam prosek od 1450 kg/kj. (bio bi mnogo, mnogo bolji da nisam par parcela posejao polovinom Aprila i rodile su manje od ostalih koje su bile posejane krajem Aprila i pocetkom Maja).
15% od parcela koje su mi bile pod sojom su pod zakupom a ostalo nisu. Ulaz na parcelama koje nisu pod zakupom nije bio veci od 100 evra pa sad vi racunajte zaradu na soji.

- - - - - - - - - -

Sa ovim prinosom od 1400kg i cenom od 54din i cenom arende 220 e imam zaradu 60 E a da sam je prodao jesenas po 43 mogao sam se obogatiti ::lose::

1400 kg x 54din = 75.600 : 117 e = 646 evra - 220 arenda = 426 evra - 60 evra tvoje zarade = 366 evra.
Sad Marcelo stvarno objasni nam kako si mogao stici do troska od 366 evra po kj.
 
366 E = 42822 din = troškovi ulaganja u 1 KJ ::traktor::Sad Ti meni objasni kako si uspeo da imaš čisto 600 E da se i ja malo oparim ??? :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh