Tanjirače

Ljudi ja sam dosad imao dve V tanjirače da je tako kako je napisao dragan ja ne bi kupio drugu tanjiraču već bih prešao na gruber prvi prohod tanjirače ide kod mene sa maksimalnim zakošenjem a drugi idem nešto pliće tako što pomoću rotora i točkova tanjirače regulišem dubinu bar ja tako radim ima nekih kojih rade durugačije ali kod mene tako kako radim vidim da odrađuje odličan posao.

:bravo:
Zavrsena prepravka sa nosene

na vucnu

Mislio sam da ce biti jednostavnije da se ovo uradi,ali nije bilo bas tako.Zahvaljujem se ovom prilikom clanu @Gruja Renault koji mi je mnogo pomogao :ppozdrav:
U planu jos prosirenje dodavanjem po jednog diska na krajeve,ali to kad bude bilo vremena.
Inace,tanjiraca je isprobana pre farbanja i veoma sam zadovoljan njenim radom

Brankovic,sa cime si nosio tanjiracu odnosno vukao pre prepravke?I zasto nije odgovarao kao nosena?Pitam iz razloga sto i ja imam u planu da kupim tanjiracu nosenu (za imt560) medjutim neki me ogovaraju da ne uzmem to ,bolje da kupim vucenu.:sta:

Томбица ако планираш да је вучеш са 560 то треба баш да буде мала и лака тањирача..

Ovde kod mene u selu trojica njih imaju ove Minav nosene tanjirace,i rade sa njima,e sad,sva trojica se zale da je malo nezgodno u transportu ali na njivi odrade posao,imao sam priliku da vidim jednog prosle godine na suncokretistu,imao je sta da vuce ali nije opasno,moze da prodje.

evo i moja stigla u petak iz bečeja
bhlyxw.jpg

Brankovic,sa cime si nosio tanjiracu odnosno vukao pre prepravke?I zasto nije odgovarao kao nosena?Pitam iz razloga sto i ja imam u planu da kupim tanjiracu nosenu (za imt560) medjutim neki me ogovaraju da ne uzmem to ,bolje da kupim vucenu.:sta:
Sad kad kazem sa cime sam je nosio,smejacete se-sa MTZ 1025 :osmeh:
Kupio sam je tad,jer nisam imao za vecu.
Isla je lepo i kao nosena,ali bolja je vucna,jer je teza i ide dublje.Ovih dana cu da odem na vagu,bas me zanima koliko je sad teska.
Za IMT 560 ne znam da li moze vucna.Opet zavisi od zemlje,terena...

Dali neko zna koja je cijena kucista za OLT STT tanjuracu ? Jel ima to neko u Srbiji da prodaje, to su ona velika koja imaju 3 sarafa gdje se ucvrste na nosače, ne znam kako drugacije objasnit, mislim da Drava ima ista takva.

evo i moja stigla u petak iz bečeja
bhlyxw.jpg
kolko su sada vake u Beceju i nek te sluzi dobro

- - - - - - - - - -

Sad kad kazem sa cime sam je nosio,smejacete se-sa MTZ 1025 :osmeh:
Kupio sam je tad,jer nisam imao za vecu.
Isla je lepo i kao nosena,ali bolja je vucna,jer je teza i ide dublje.Ovih dana cu da odem na vagu,bas me zanima koliko je sad teska.
Za IMT 560 ne znam da li moze vucna.Opet zavisi od zemlje,terena...

Danas sve po narudzbi

Stvarno , eto vidis kod corica taki je 4200-300 sa valjcima ako je ta cena to nije mnogo imam i ja u planu ali novaca nikad dosta a treba da se resim i kitchma eliminatora
slika0103r.jpg
[/IMG]
Biti ce bar se nadam

Ja sam sa ovakvim rujom u pocetku vukao ovu tanjiracu iz beceja 28 diska ali samo sa duplim tockovima dok nije dosao jaci traktor.Dobro se znojao ali je islo nekako.Moram da caure stavljam na klin jer jako lupa ruda zbog valjaka pozadi kad ide u transport stalno klacka i lupa.

meni diže poluge i to me nervira ,dobiće tanjirača jednu šinju napred pa će bit mirnija

Evo i jucerasnje probe tanjirace. Ali ipak smo se odlucili da poso odradimo gruberom.

33xx5jp.jpg
6sb4n8.jpg
a2rsr9.jpg

Samo je izvrsena proba , ali ipak je poso nastavljen gruberom . Gruber se bolje pokazao.

Nazad
Vrh