IMR - Rakovica

Kako sad da ti objasnim trebalo bi da ispod te gume (zastitne) bude sraf koji se zavrce kao u maticu a ta matica je na vrhu osovinice koja ide dalje unutra.... Tu se steluje.. :ppozdrav:
 
gde se kaci topling na te tri rupe imas na njemu izlivenu trouglastu budzu sa desne strane,tu je mala manzetna i ispod nje sraf sa kontra maticom za stelovanje
 
Dobro,hvala,probacu,a pokusavao sam da uglavim srafciger da probam da li taj mehanizam radi.Radi,ali poluge ne mrdaju.Videcu onda da smaknem tu gumicu,pa da onda to probam da podesim
 
Brankoviću,na kućištu hidraulike imaš dva poklopca. Skini onog desnog gledano od nazad. Ispusti ulje,ali ne svo nego samo toliko da vidiš šta radiš i gde je kvar a neka ostane toliko da kad upališ traktor pumpa ulja ne radi na suvo. Cev pumpe ulja se takodje nalazi kod tog desnog poklopca ali na samom dnu kućišta hidraulike. Sledeće što treba da uradiš je da pomeraš glavnu ručicu i da pratiš šta se unutra dešava. Trebalo bi da vidiš jedan lim širine ~1-2cm koji leži vodoravno a na svom kraju prema prednjici ima savijeni deo i kroz njega prolazi igla debljine 6-8mm i koja ulazi u radni ventil. E ako ne ulazi u ventil tj ako je ispod ventila onda je tu kvar. Ta igla vedri i oblači i bez nje hidraulika je mrtva načisto! Inače kolege misle na ovaj šraf i maticu (vijak i navrtku) ali ja nisam tog mišljenja. Obeležio sam strelicom-klikni na sliku da bi uveličao.
 
meni su serviseri u garanciji tu maticu podesavali i posle je hidraulik bolje radio i mnogo je osetniji a za ostalo stvarno neznam,nisam mnogo cackao oko toga
 
Ne bih da bude off,poznanik moj razmislja da proda rakovicu 65,bez kabine,2005 godiste sa nekih 220 radnih sati.Posto idu takve Rajke?Poljoprivreda mu je hobi jer se inace bavi poslom koji veze nema sa poljoprivredom a ima jos jedan traktor koji mu je dovoljan za njegov posed.
 
Jel zna neko koje su trenutne cene za nove rakovice,svi modeli me interesuju?
1 350 000 je rakovica 65 bez kabine, standard, sa hidro volanom, 76 je skuplja jedno 2000e, prednja vuca jedno 2000e, kabina mislim da je 1500e. Znaci Rakovica 76 dv, standard, servo, kabina izadje 17000-18000e.
 
Meni se opako svidja R76dv staviti joj jos tegova na zadnje tockove,jos po jedan onaj krug na svaki tocak produziti srafove i namestiti,i napred jos turiti tegova i bog,meni se ona vise svidja od 577dv
 
Drustvo jedno pitanje za bolje poznavaoce materije od mene... Hteo bi sad preko Zime da proverim dizne na svojoj Rakovici 65.. Da skinem samo dizne i odnesem nekom da ih proveri ali kojim slucajem ako neka nevalja i mora da se menja da li tim slucajem moram da skidam i Bos pumpu??
Ili mogu da uradim sve 4 dizne nove da stavim a da PUMPU ne diram...??? :sta:
 
A jel se zna koja je cena za rakovicu 47 sa kabinom? sa i bez hidro volana?kako se pokazala ona kao orac?jel moze vuci 756.20 2x30cm u srednje teskim zemljama znaci nije ni neka peskusa a ni neka tvrda kao kamen..
 
Nazad
Vrh