Cena višnje u vašem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Laufer mi javlja:

Da sutra cena pada sa 45 na 40, i da berba u Poljskoj još nije ozbiljno počela. Cenu sveže nisam uspeo da iskamčim.
 
Evo i na ovom sajtu cena od 2,5-3zlota na 25jun sto muu dodje 26,5din x 2,5 -66,25din minimum pa do 79,5din maksimum na ovom Poljskom sajtu.
http://www.agrofoto.pl/forum/topic/63146-cena-wisni-2013/

To bi trebalo da bude relevantan podatak posto se relativno slazu cifre i datumi informacija sa dva razlicita mesta.
I da uzmemo i prosek cena ipak je veca nego kod nas, za vidi se kakav kvalitet visnje u Poljskoj. Mogli su i ovi nasi malo da dignu vise od 60din.

Ja bih bio presresrećan da je cena 60din, juče prvi dan berbe cena 40din i to prva klasa, danas pada kiša nema branja.
 
Ovaj voditelj je genije.
Samo se pitam sluša li on sebe.
U prošloj, ili jednoj od prošlih, emisija savetuje čvrst karakter i bacanje višanja, a sada vidim nagoveštava da višnja ima perspektivu i uopšte ne insistira na ceni, i to urazgovoru sa najvećim kupcem višanja u Srbiji,
Da se razumemo, ja mislim nešto slično ovome što priča direktor Nektara, ja mu ne bih protivrečio, ali ako neko pre nedelju dana svaetuje bacanje višanja onda mi je logično da taj drugačije nastupi.
 
Najnovije informacije iz Poljske su da je 66,7din/kg u mestu Mogielnica u Poljskoj pa sve do 92din/kg u mestu Lubelskiego isto u Poljskoj to su istaknute cene na odkupnim mestima za industrisku visnju na datum 8. jul koja je uzgred dosta loseg kvaliteta, mozda cak i losija od nase ove godine.
:sta::sta::sta: :sjasi:

U Turskoj se ocekuje znatno manji rod visnje. U Danskoj , Belgiji i Nemackoj prosecan. Sta je dovelo do ovako niske cene kod nas procenite sami.

Uzgred podatak iz maja meseca ove godine da je zamrznuta visnja u Poljskoj iznosila 1,95e/kg
 
Poslednja izmena:
Odkupna cena visnje u Poljskoj pocine da raste. To su poslednje informacije za 18-19 jul i sada je oko 65din a bila je pretezno oko 52 dinara kada je sezona bila u jeku. Sta je dovelo do ovog porasta cene kod njih niko nezna. Oni se nadaju da ce se ponoviti scenario od pre koju godinu kada je krenula tendencija rasta odkupne cene i misle da ce iduce godine biti bolja cena nego ove. Ostaje da vidimo dali ce to biti samo zelje Poljskih proizvodjaca ili istina...:osmeh:
 
I da zavrsimo za ovu godinu sa cenama iz Poljske.
Dakle kraj berbe u Poljskoj je zavrsen sa odkupnom cenom od oko prosecnih 70din. U zavisnosti od mesta do mesta, cena varira od 65 do 75 din ali je prosek dobar. Kao i kod nas i kod njih ima "lova u mutnom" ali ozbiljni odkupljivaci imaju prosecne cene odkupa od 2,5-2,7 zlota/kg (1z-26,9din) na kraju odkupne godine.
Kolege, srecna vam i bericetna naredna godina. :ppozdrav:
 
Cena visnje-berba 2014

Jedna veoma aktuelna tema od prosle godine,jos uvek nije krenula ovde na forumu, pa da pocnemo.Berba je blizu,rod je znacajno smanjen,pa ako ima nekih informacija bilo bi lepo da se saznaju.
 
Da se prijavim na temu. Moje no-name visnje su vec gotove. Pojeli smo sto je bilo i podelili rodbini. Neka jako rana sorta.:sta:
 
Kod mene u selu ima nekih sugavih visanja,ima dosta,pricaju o nekoj cene 30-40 dinara sto je i realno za ove sto je i ne rade a takvi su u selu svi.Burazer ima tarup,ubi se ovih dana po selu ide da kosi korov po visnjama koji je i po 2 metra visok(sve obradjivani vocnjaci),placanje posle branja,sta ce da snadje bas cu da vidim:osmeh:
 
Jel se cuo neko sa tajkunima, sta kazu, koliko ce da dozvole sirotinji da uzme za sebe? Prosle godine visnja bila 45 dinara. 15 sam platio ciganima, otprilike je toliko otislo na djubrivo, hemiju i gorivo, te je za mene ostalo 15 dinara. Ove godine sam napravio berac, planiram da platim jos 3 fizikalca na dnevnicu i oberem visnje, jer se ovako vise ne isplati. I ja sam isto cuo da ce pocetna cena da bude 30 dinara.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh